Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Preşedintele Partidei Romilor îi dă replica lui Dorel Coica
Partida Romilor Satu Mare  - Joi, 31 Mai 2012

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidei Romilor Pro-Europa, Horvath Ignacz, ne-a transmis un comunicat de presă prin care îi dă replica doctorului Dorel Coica, candidat al Uniunii Social-Liberale la Primăria municipiului Satu Mare, în legătură cu declaraţiile sale făcute cu ocazia semnării pactului de colaborare cu trei organizaţii reprezentative ale romilor.

 

Redăm în continuare textul integral al comunicatului de presă:

 

"În numele comunităţii rrome din judeţul Satu Mare afirm cu fermitate că dl. Coica nu ne-a contactat în legătură cu alegerile din 10 iunie, în consecinţă colaborarea anunţată în zilele trecute nu are niciun suport din partea noastră. 

 

Nu ştiu cu cine şi ce a discutat dânsul, dar în momentul de faţă interesele comunităţii noastre sunt reprezentate, inclusiv prin mijloace parlamentare, de către Partida Romilor Pro-Europa.

 

Începând de la schimbarea regimului, partidul nostru luptă cu mijloace democratice ca integrarea rromilor să se realizeze cât mai eficient în România.

Prin implementarea mai multor proiecte europene am devenit cea mai importantă organizaţie în apărarea intereselor acestei minorităţi. Cei care afirmă că organizaţia noastră nu a făcut nimic pentru rromi mint!

 

Îl rog pe dl. Coica să se debaraseze de astfel de afirmaţii, altfel pică şi dânsul în capcana minciunii. Manipularea opiniei publice prin metoda inducerii în eroare, bine cunoscută în trecut, tipul de abordare „cine nu-i cu noi este duşmanul nostru”, ne amintesc de vremurile amar trăite de noi rromi în regimul comunist.  

 

Nu aş fi crezut că şi în anul 2012 va trebui să ies cu declaraţii pe această temă şi vă rog pe dvs. şi pe toate personajele „pitoreşti” din anturajul dvs. să nu introduceţi practicile de intimidare şi dezbinare în comunitatea noastră.

 

Comunitatea rromă este şi ea o minoritate independentă în această ţară, problemele noastre nu se pot rezolva cu un „pumn de oțel”.

 

În caz că dvs. consideraţi că activitatea noastră nu este destul de eficientă, vizitaţi site-ul http://www.partidaromilor.ro  şi vă veţi convinge că atunci când discutaţi despre comunitatea rromă, este inevitabil să vă consultaţi cu organizaţia noastră. Este un act iresponsabil şi nedemn pentru un candidat la primăria oraşului să declaraţi că organizaţiile rromilor vă sprijină la alegeri. Cum vreţi să deveniţi astfel primarul fiecărui locuitor al oraşului, fie minoritar sau majoritar"?

 

31 mai 2012

Satu Mare

Horváth Ignác,

Preşedintele Organizaţiei Judeţene  Partida Romilor Pro-Europa

1848 vizite
Distribuie pe