Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
13 întrebări de la Dorel Coica pentru Iuliu Ilyes
Florin Răchitan  - Joi, 7 Iunie 2012

După ce Iuliu Ilyes i-a adresat câteva întrebări în legătură cu promisiunile sale, apoi l-a tot invitat, fără succes, la dezbatere televizată, Dorel Coica îi adresează actualului primar 13 întrebări legate de activitatea din cele două mandate ale sale.

 

Candidatul USL pentru Primăria Satu Mare a dat citire acestor întrebări în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că restul întrebărilor i le va pune începând de luni, „în funcţie de ce va găsi în Primărie”.

 

Redăm în continuare întrebările, aşa cum au fost formulate de Dorel Coica:

 

1. De ce în opt ani nu a construit nici măcar o singură locuinţă în municipiul Satu Mare?

2. De ce a cheltuit 15 milioane de euro pe panseluţe, pe stropitul străzilor după ploaie şi pe deszăpeziri fără zăpadă, în condiţiile în care cu aceşti bani se puteau face mii de locuinţe?

3. De ce astăzi, în 2012, după două mandate de primar, în Satu Mare sunt încă străzi de pământ, fără canalizare, deşi există fonduri europene disponibile pentru această destinaţie?

4. De ce nu i-a apărat pe bugetarii sătmăreni când colegii săi din UDMR, împreună cu Emil Boc şi Elena Udrea, le-au tăiat salariile?

5. De ce nu i-a apărat pe pensionarii sătmăreni, când colegii săi din UDMR, împreună cu Emil Boc şi Elena Udrea, le-au luat abuziv bani din pensii?

6. De ce acţionează ca un angajat al firmei de salubritate şi refuză încasarea taxelor şi impozitelor de la cetăţenii care nu sunt la zi cu plata facturilor către firma de salubritate?

7. De ce dl. Ilyes a creat nişte discrepanţe uriaşe din punct de vedere al veniturilor salariale,  având pe rol  multe procese privind salariaţii primăriei?

8. De ce a încheiat acte adiţionale cu firma de salubritate, care au fost respinse de Consiliul Local?

9. Poate justifica sumele achitate de primărie pentru măturarea străzilor pe fiecare metru pătrat (nu îi este frică de verificarea acestor plăţi pentru execuţia măturării)?

10. De ce Primăria Satu Mare nu a accesat fonduri europene pentru ştrand (dl.Ilyes a afirmat că nu există)? Mergeţi la Oradea, unde se execută o asemenea investiţie cu fonduri europene!

11. Cum justificaţi situaţia principalelor artere ale oraşului: Lucian Blaga, Botizului, Careiului, care sunt într-o stare avansată de degradare?

12. Cum justifică cele 3,8 milioane de euro irosite în Pasajul Corneliu Coposu, care astăzi arată într-o stare deplorabilă?

13. Cum justifică  alocarea a 200.000 de euro, fără licitaţie şi fără concurs, pentru „decârtiţarea” malului Someşului?

1821 vizite
Distribuie pe