Locale Altele
Luni, 15 Aprilie 2024
Luni, 15 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmarul e pierdut! – FUNNY VIDEO
Florin Răchitan  - Joi, 14 Iunie 2012

Nişte unguri cu mintea prea odihnită au postat miercuri un filmuleţ pe Youtube, inspirat din filmul artistic ce prezintă ultimele ore ale lui Hitler în buncărul de sub cancelaria sa din Berlin, făcând o paralelă cu atmosfera ce domnea în noaptea alegerilor în sediul UDMR Satu Mare.

Personajul principal este Hitler, alias Iuliu Ilyes, care îi ia la rost pe aghiotanţii săi pentru eşecul răsunător de la alegeri.

Ştim că filmuleţul a fost făcut de concurenţii UDMR, iar subsemnatul o s-o ia în bot cu apelative gen „trădător” şi cu lecţii despre onoare, până la investirea noilor viceprimari, peste câteva zile, dar e atât de funny că nu ne-am putut răbda să nu-i facem puţină promovare.

 

Pentru cei care nu înţeleg limba maghiară, le asigurăm şi traducere literară. Elvezzetek!

 

General: - Gyuszi, acum am terminat de asfaltat Drumul Careiului, dar încă nu am apucat să vopsim şi pistele pentru biciclişti. Însă am inaugurat terenurile de joacă ale lui Lup şi am spălat şi trenuleţul din Grădina Romei. Aşa că mai avem şanse să nu facem nimic nici în următorii patru ani. Din păcate, însă, potrivit rezultatelor exit-poll, Coica e în avantaj în Carpaţi II şi în Solidarităţii.

 

Hitler: - Nu-i bai, vom recupera cu voturile din Cartierul Funcţionarilor şi Micro 16.

 

General: - Mein Fuhrer… Coica conduce şi în Micro 16. Împarte sarmale şi măsoară tensiunea gratis.

 

Hitler: - Următorii oameni să rămână în birou: Csehi, Kereskenyi, Butka şi Fogel. (după pauză de efect, Hitler explodează) Totul era plătit, era rezolvat dinainte! Din ce vom plăti acum înapoi sumele investite în noi de Florisal? Cine va plăti aceşti bani? GerBog? USL îi sună şi acum pe oameni, să iasă la vot, în timp ce voi v-aţi scărpinat la c… toată campania! Aţi dormit sau aţi chiulit de la toate şedinţele de Consiliu Local!

 

General: - Gyuszi, mai pot să câştig funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean…

 

Hitler: - Îmi bag p… în tine şi în preşedinţia ta! Dacă nu câştig acum, mă f… DNA!

 

General: - Dar eu tot vreau să fiu preşedinte de Consiliu Judeţean!

 

Hitler: - Crezi că ţie îţi vor scuti fundul gras, după plantările de podgorii de la Dobra? (aluzie la podgoriile plantate pe o suprafaţă mare, din fonduri UE, pe numele unui localnic). Porcule cu accident cerebral! Ne-am bazat în toată campania pe popii catolici şi reformaţi bătuţi de Dumnezeu! Am cumpărat toată mass-media sătmăreană, cu tot cu ziariştii analfabeţi! Jumătate din banii de campanie i-am f… ca să facem de râs celelalte două partiduleţe maghiare, vai de mama lor, şi pe biciclistul ăla nătâng (Adam Boer n.r.). Trebuia, mai bine, să furăm toţi banii de campanie, la fel ca în urmă cu patru ani! Cum vom controla de acum înainte ungurimea din Satu Mare? Eu am construit Sătmarul, am asfaltat drumurile, chiar de mai multe ori într-un an, am amenajat locuri de parcare, am făcut parc industrial, am creat aici o insulă a culturii şi prosperităţii. Dar nici aşa nu sunt destul de bun pentru idioţii de sătmăreni. Ce le-ar mai trebui? Tăbliţe bilingve pe străzi? Ştrand? Hotel Dacia? Pasaj pietonal şi piste pentru biciclişti?

 

Secretară: - Nu plânge, Franciska (preşedinte executiv UDMR, fostă ziaristă n.r.), poţi să scrii oricând horoscopul la Hirlap…

 

Hitler: - Degeaba, de acum înainte toată lumea îl va lăuda pe Coica, inclusiv szatmar.ro (site apropiat UDMR n.r.). Sătmarul l-am pierdut. Căutaţi locuri de muncă pentru nevestele voastre. La Apaserv şi Transurban nu va mai fi nevoie de purtătoare de cuvânt şi consilieri juridici (aluzie la…noa, mai bine nu, deocamdată). Acum pot să mă întorc ca subinginer la Szilagyi Feri (patronul societăţii Dominium, care, în parteneriat cu cel mai mare trust de presă din judeţ, a făcut, printre altele, Groapa lui Gyuszi, cu lemn de tek din Brazilia, la preţuri exorbitante).
9904 vizite
Distribuie pe