Locale Altele
Luni, 20 Ianuarie 2020
Luni, 20 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
USL-iştii dau replica PDL-iştilor şi UDMR-iştilor
Florin Răchitan  - Miercuri, 1 August 2012

Preşedinţii organizaţiilor municipale ale PSD şi PNL, primarul Dorel Coica şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, au răspuns miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, mesajului transmis de conducerea judeţeană a PD-L, care mulţumea sătmărenilor pentru boicotarea referendumului de duminică sub formularea „Democraţia a învins şi la Satu Mare”.

 

„Vrem să le reamintim PDL-iştilor că democraţia a învins la Satu Mare la alegerile locale din 10 iunie, pe baza voturilor celor care au participat la scrutin, nu a celor absenţi. Aş vrea să-l întreb şi eu pe domnul preşedinte Holdiş dacă la şedinţele PD-L deciziile se iau numărând voturile celor prezenţi sau ale celor absenţi?” – a întrebat Adrian Ştef.

 

El a făcut precizări şi în legătură cu declaraţiile pe care le-a rostit în ziua anterioară despre îndemnul premierului Ungariei, Orban Viktor, adresat etnicilor maghiari din Transilvania, de a boicota referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

 

„Vreau să precizez că nu am nimic cu domnul Orban, poate să-şi conducă ţara cum vrea dânsul, dar nu el a trăit aici sub regimul Băsescu, deci nu prea ştie care sunt realităţile din ţara noastră şi din judeţul Satu Mare, aşa că nu are autoritatea necesară să ne dea sfaturi” – a declarat Adrian Ştef.

 

Pe ton ironic, primarul Dorel Coica a completat această idee: „Dacă doreşte, Orban Viktor poate să-l ia pe Băsescu în funcţia de consilier principal al dumnealui, să instaureze acest fel de democraţie şi în Ungaria” – a afirmat edilul-şef al Sătmarului.

 

În legătură cu presupusul boicot al referendumului de către etnicii maghiari sătmăreni, cei doi lideri ai USL au afirmat că au informaţii potrivit cărora boicotul a fost încurajat chiar de unii preoţi reformaţi şi greco-catolici în timpul slujbelor religioase de duminică dimineaţa, iar mesajul de susţinere a participării la referendum a venit prea târziu din partea conducerii judeţene a UDMR, abia duminică seara, atunci când mai erau doar câteva ore până la închiderea urnelor, iar mesajul, transmis doar prin presa online, nu mai avea cum să ajungă la toate categoriile de votanţi din localităţile cu populaţie maghiară.

 

„Noi am avut discuţii pe această temă cu liderii locali şi judeţeni ai UDMR încă înainte de referendum şi ei erau foarte conştienţi de ce înseamnă sprijinul lor, în spiritul colaborării pe care o avem la nivelul administraţiei locale şi judeţene. Vreau să-i anunţ că, de acum încolo cel puţin din partea mea, sprijinul pentru ei va fi 0” – a declarat Dorel Coica.

 

El a lăsat să se înţeleagă că nici posturile în care s-au refugiat liderii locali ai UDMR la societăţi finanţate de la bugetul local nu sunt garantate pentru totdeauna, mai ales după ce vor fi trase concluziile în urma verificărilor ce se fac în această perioadă privind activitatea Transurban şi Apaserv.

 

Nici primarii USL din comunele din Oaş în care s-a înregistrat absenteism masiv la referendumul de duminică nu vor scăpa fără sancţiuni. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef a anunţat că „sprijinul nostru pentru ei va fi pe măsura sprijinului pe care l-au acordat ei Guvernului Ponta”.

1175 vizite
Distribuie pe