Locale Altele
Sambata, 4 Iulie 2020
Sam, 4 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nicolae Bura, primit cu căldură la Târşolţ
USL Satu Mare  - Miercuri, 21 Noiembrie 2012

Zi de sărbătoare, dar nu de odihnă pentru candidatul USL pentru Camera Deputaţilor, Nicolae Bura. Biserica greco-catolică din Târşolţ i-a fost lui Nicolae Bura atât loc de reculegere şi rugăciune, cât şi prilej de a se întâlni cu simpatizanţii, care l-au aşteptat la ieşire asigurându-l de întreaga lor susţinere.
 

 

După slujba religioasă oficiată de preotul greco-catolic Ioan Zbona, candidatul USL s-a adresat credincioşilor în faţa bisericii din Târşolţ, fiind prezentat oşenilor de primarul comunei, Grigore Pop. 

 

Discuţiile s-au legat repede, Nicolae Bura, om al locului, le ştia deja problemele, dar cea mai importantă a fost cea legată de o reală susţinere pentru înfiinţarea de mici afaceri şi micro-fabrici, iar cea mai vehiculată variantă ar fi cea a unor fabrici de lapte. Acestea ar duce evident la dezvoltarea zonei şi a nivelului de trai.

 

Şi-au amintit, astfel, cu toţii, de peregrinările la Bucureşti, vreo patru la număr, ale fostului primar din Negreşti-Oaş, actualul candidat USL Nicolae Bura, cu cererea fermă de a salva Spitalul din Negreşti: „Guvernarea pedelistă închidea spital după spital. Mai întâi Tăşnad, apoi Turţ şi urma Negreştiul. Practic, ne condamna pe toţi la moarte. Orice argument construiai, se lovea de nepăsarea guvernanţilor portocalii.”

 

Candidatul USL le-a spus cetăţenilor din Târşolţ că un parlamentar trebuie să aibă grijă de cetăţenii care l-au ales şi că trebuie să facă legi bune pentru ţară şi zona din care provin. A dat în acest sens ca exemplu accizarea pălincii. "USL a promovat un proiect de lege pentru neaccizarea pălincii, dar, din păcate, nu a fost promulgat de preşedintele Traian Băsescu" - a spus Nicolae Bura. În acel moment, o parte dintre oşenii prezenţi au declarat că doar datorită USL se mai poate face pălincă în Ţara Oaşului, pentru că cei de la PDL şi Traian Băsescu ar fi dorit să-i facă pe oşeni să-şi taie prunii. 

 

În momentul în care candidatul USL a făcut referire la contracandidata sa, Andreea Paul (Vass), "doamna care bântuie prin zona Oaşului, cea care a fost consilierul fostului prim-ministru Boc atunci când au fost tăiate pensiile şi salariile", o oşancă a spus că oşenii vor pune mâna pe botă, dacă vine pe acolo. "Dacă vine pe le noi, o fugărim cu biciul de aici" - a spus oşanca.

 

După cum îl ascultau, Nicolae Bura nu trebuie să le spună prea multe vorbe oamenilor din Târşolţ. Nu trebuie să ducă muncă de lămurire sau să se teamă că va fi huiduit, aşa cum au păţit alţi candidaţi mai zilele trecute. Ei ştiu sigur că în 9 decembrie îl votează pe Nicolae Bura pentru Camera Deputaţilor şi pe Valer Marian la Senat. Adică poziţia 1 pe buletinul de vot.

2151 vizite
Distribuie pe