Locale Altele
Marti, 17 Septembrie 2019
Marti, 17 Sept 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
USL a votat împotriva propriei legi de majorare a pensiilor
ARD Satu Mare  - Joi, 29 Noiembrie 2012

Un lucru s-a înțeles bine în Gherța Mică: Andreea Paul și Petre Mureșan sunt viitorii parlamentari ai ARD. Copleșiți atât din punct de vedere numeric, cât și prin soluții, USL-iștii se ascund din nou de dialog. Este fața adevărată a USL.
 


Să spunem adevărul până la capăt! Ce s-a întâmplat cu pensiile? USL și-a bătut joc de fiecare român în parte. Cea mai rea minciună este cea prin care trâmbițează faptul că pensiile au fost tăiate.

 

USL alege să dezinformeze și pune adevărul pe locul al doilea, în dauna interesului personal. Este bine să repeți, fiindcă minciuna are picioare scurte și adevărul triumfă. Pensiile au fost impozitate; și nu toate pensiile, ci doar cele de peste 740 lei. PDL a reușit să evite măsurile drastice de austeritate care s-au luat în alte state europene, precum Grecia, Irlanda, Letonia sau Lituania.

 

Iată filmul celor întâmplate. Ca parte a măsurilor luate în timpul crizei economice, sfera de aplicare a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS) de 5,5% a fost extinsă la pensiile cuprinse între 740 și 1.000 lei/lunar. Aceasta pentru că la pensiile de peste 1.000 lei, CASS se aplica deja.

 

În aprilie 2012, Curtea Constituțională a decis că procentul de contribuție trebuie aplicat doar la veniturile din pensii care depășesc 740 de lei. Așadar, pentru o pensie de 800 de lei, impozitul se aplică doar pentru cei 60 de lei care depășesc pragul de 740 lei. Contribuția se ridică în acest caz la 3,3 lei.

 

Odată ce Curtea Constituțională a revenit asupra măsurii luate, premierul Mihai Răzvan Ungureanu și-a asumat returnarea diferenței de bani către pensionari ca măsură obligatorie. USL nu a făcut nimic deosebit, ci a continuat ceea ce stabilise deja Curtea Constituțională.

 

Practic, USL nu a făcut nimic pentru majorarea pensiilor, după toate promisiunile sale făcute pe când se afla în opoziție. Ba din contră, la sfârșitul lunii iunie, USL a votat împotriva propriei legi de majorare a pensiilor, pe care o inițiase în februarie 2012, și care prevedea indexarea pensiilor cu rata inflației.

 

La aceasta se adaugă creșterile de prețuri din timpul guvernării USL: plătim mai mult pentru energia electrică, gaze și carburanți. S-au scumpit și principalele produse alimentare: cartofii, fasolea boabe și uleiul.

 

Ăsta-i adevărul despre „tăierea” pensiilor. În Gherța s-a înțeles! ARD va sprijini pensionarii. Pensiile vor crește în fiecare an cu procentul reprezentat de inflația anului anterior, la care se va adăuga jumătate din creșterea salariului mediu brut pe economie, tot din anul precedent.

 

USL-ul își asumă farsa și minciuna. Privește doar în trecut, din motive electorale. Interesul oamenilor este viitorul, iar pentru viitor USL nu are soluții. 

1029 vizite
Distribuie pe