Autorităţile judeţene sunt în grafic cu pregătirea alegerilor. În judeţ au fost tipărite 704.000 buletine de vot, la un preţ total de 284.000 lei.
De asemenea, au fost achiziţionate 1.665 de ştampile şi 349.000 de autocolante pentru cărţile de identitate ale persoanelor care vor vota. Pentru organizarea alegerilor parlamentare, judeţului Satu Mare i-a fost alocată suma de 990.000 lei. Prefectul Radu Bud a declarat într-o conferinţă de presă că vor fi amenajate 333 de secţii de votare.
Primarii din judeţ au ridicat buletinele de vot, ştampilele, autocolantele şi listele electorale permanente, urmând ca sâmbătă să le distribuie preşedinţilor secţiilor de votare. La alegerile parlamentare de duminică sunt aşteptaţi la urne 318.559 de alegători. Dintre aceştia, 2.731 de sătmăreni vor vota pentru prima dată.
Prefectul Radu Bud a spus că la aceste alegeri, faţă de cele locale, a fost suplimentat numărul secţiilor de votare, în special la nivelul municipiului Satu Mare. Acest lucru a fost necesar întrucât, potrivit noilor reglementări, o secţie de votare nu poate avea mai mult de 1.500 de alegători înscrişi pe liste. Modificările privind arondarea cetăţenilor la secţiile de votare pot fi consultate pe site-urile Instituţiei Prefectului şi Primăriei municipiului Satu Mare.
Duminică, cetăţenii vor putea să îşi exprime opţiunile electorale între orele 7.00 - 21.00, după care membrii comisiilor electorale ale secţiilor vor trece la numărarea voturilor. Biroul Electoral Judeţean va funcţiona în Casa de Cultură a Sindicatelor, unde sunt aşteptaţi preşedinţii secţiilor de votare pentru validarea rezultatelor. Paza secţiilor de votare va fi asigurată de 710 cadre ale instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.
Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Satu Mare, judecătorul Paula Ştefan, a declarat că sătmărenii vor putea vota doar la secţia la care sunt arondaţi, pe baza cărţii de identitate, a cărţii de identitate provizorii sau a buletinului de identitate. Nu se va putea vota pe baza cărţii de alegător.
Pe listele suplimentare vor fi trecute doar persoanele care pot dovedi că au domiciliul pe raza secţiei de votare, dar au fost omise de pe liste. Urna specială va putea fi solicitată, pe baza actelor doveditoare, doar de persoanele care nu se pot deplasa şi se află pe raza secţiei de votare. Preşedintele secţiei este cel care va decide dacă cererile înregistrate pentru urna mobilă îndeplinesc condiţiile stabilite de lege.