Locale Altele
Marti, 20 Octombrie 2020
Marti, 20 Oct 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ion Iliescu, atacat cu monede şi îmbrâncit la comemorarea eroilor Revoluţiei
Gândul  - Duminica, 21 Decembrie 2008

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a fost îmbrâncit şi huiduit, azi dimineaţă, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, de un grup de revoluţionari, care au aruncat asupra sa cu monede.
 
Spiritele s-au încins în momentul în care Ion Iliescu se pregătea să rostească un discurs, în mulţime auzindu-se scandări şi injurii, precum „Asasinule!” „Comunistule!” sau „Iliescu, judecat, pentru sângele vărsat!”.

Potrivit Realitatea TV, revoluţionarii veniseră pregătiţi şi cu ouă, pe care n-au mai apucat să le arunce în ţinta lor, deoarece sepepiştii i-au pus lui Ion Iliescu o haină în cap, l-au extras rapid din mulţime şi l-au condus spre maşina sa, care a părăsit urgent locul incidentului.

Revoluţionarul Claudiu Iordache, unul dintre apropiaţii lui Ion Iliescu căruia i-a condus Institutul Revoluţiei Române , a povestit, pentru Realitatea TV, că a rămas „uşor şocat” când i-a văzut pe colegii săi atât de agresivi la adresa fostului preşedinte. Iordache consideră că este „un sacrilegiu să construieşti un astfel de moment” într-o zi de comemorare a eroilor şi le-a transmis revoluţionarilor că „nu Ion Iliescu a dat ordin să se tragă pe străzile României în zilele Revoluţiei”.

Tags: iliescu  atacat  revolutie  comemorare  
1392 vizite
Distribuie pe