Locale Altele
Vineri, 30 Octombrie 2020
Vin, 30 Oct 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Românii sărbătoresc Mica Unire
Mediafax  - Sambata, 24 Ianuarie 2009

Manifestările dedicate împlinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române au început în Piaţa Unirii din Iaşi după ora 9.00, cu un spectacol de muzică populară, susţinut de Nicolae Furdui Iancu, Sofia Vicoveanca, Maria Dragomiroiu şi Irina Loghin.

Liderii locali ai PSD, PDL şi PNL au decis ca în acest an ziua de 24 Ianuarie să nu mai fie politizată, ca în anii precedenţi, îndemnându-şi simpatizanţii să nu vină în Piaţa Unirii cu însemnele partidelor politice pe care le simpatizează, ci doar cu steagul naţional.

Băsescu s-a prins într-o Horă a Unirii, la Iaşi, şi a primit petiţii de la câteva persoane

Preşedintele Traian Băsescu s-a prins într-o Horă a Unirii, în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza de la Iaşi, după care a mers pe jos până la Biserica "Trei Ierarhi", unde s-a închinat la mormântul domnitorului, şeful statului plecând de la Iaşi în jurul orei 12.30.

După discursurile susţinute de politicieni în Piaţa Unirii din Iaşi, au fost depuse coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, apoi a avut loc defilarea militarilor şi jandarmilor.

Şeful statului, Traian Băsescu, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, ministrul Turismului, Elena Udrea s-au prins apoi, alături de ieşeni, într-o Horă a Unirii, în jurul statuii lui Cuza.

Şeful statului a plecat apoi pe jos, singur, la Biserica "Trei Ierarhi" din municipiu, pentru a se închina la mormântul lui Cuza, el parcurgând distanţa de câteva sute de metri în aproximativ 45 de minute, după ce s-a oprit să dea mâna şi să vorbească cu oamenii adunaţi pe traseu. Preşedintele a primit mai multe plicuri cu diverse plângeri ale unor ieşeni care i-au cerut sprijinul în rezolvarea unor probleme.

Preşedintele Băsescu, la manifestările de la Focşani dedicate Unirii Principatelor Române

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă, în jurul orei 15.45, la manifestările de la Focşani dedicate Unirii Principatelor Române.

Mii de persoane se aflau, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Teatrului "Maior Gheorghe Pastia" din Focşani, la manifestările dedicate împlinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române, unde în jurul orei 15.45 a ajuns şi preşedintele Traian Băsescu.

După ce Garda de Onoare i-a prezentat onorul, Băsescu a fost întâmpinat de către preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan. Preşedintele Traian Băsescu a participat, la Tetrul Municipal din Focşani, la lansarea unei emisiuni filatelice dedicate împlinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române. După ce a participat la lansarea emisiunii filatelice, Băsescu a ieşit în piaţa Teatrului Gheorghe Pastia.

Pe scena din piaţă se află Mircea Geoană, Marian Vanghelie, Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Nicolae Nemirschi, Elena Udrea, Monica Ridzi, Marian Oprişan, Roberta Anastase. De asemene, este prezent şi PS Eftimie, episcopul Romanului.

Premierul Emil Boc sărbătoreşte Unirea Principatelor la Cluj-Napoca

Premierul Emil Boc a ajuns, sâmbătă, în jurul orei 9.50, în centrul municipiului Cluj-Napoca, unde participă la manifestările organizate de Primărie cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Premierul a ajuns la Cluj-Napoca încă de vineri seară şi a avut o întâlnire, la sediul Primăriei, cu primarul interimar al municipiului, Sorin Apostu.

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 9.50, premierul Boc a ajuns în centrul municipiului, unde a trecut în revistă Garda de Onoare, şi a participat la ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din faţa Palatului Administrativ din Cluj-Napoca.

La finalul ceremoniilor de depuneri de coroane de flori, premierul Emil Boc s-a prins într-o horă a Unirii în faţa statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza împreună cu primarul interimar Sorin Apostu şi clujenii care au participat la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Tags: unire  principate  sarbatoare  
1747 vizite
Distribuie pe