Locale Altele
Vineri, 3 Aprilie 2020
Vin, 3 Apr 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Demiteri în scandalul armelor furate
Evenimentul Zilei  - Vineri, 30 Ianuarie 2009
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară, a anunţat, în această după-amiază, numele celor demişi în urma incidentului de miercuri de la Ciorogârla, când s-a descoperit că depozitul de armament fusese spart.

Astfel, au fost eliberaţi din funcţie cei doi caporali care efectuau în acea seară serviciul de pază şi superiorii lor. Valul demiterilor a ajuns până la Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, Constantin Croitoru şi a însumat 17 persoane. Ministrul a confirmat oficial că din depozitul de la Ciorogârla lipsesc mai multe arme, însă nu şi muniţie. Din acest motiv, este puţin puţin probabil ca armele furate să fie folosite, a adăugat Stănişoară.

Acesta a afirmat că a ajuns la faţa locului imediat după anunţarea spargerii. Una dintre măsurileiaplicate a fost, potrivit ministrului, izolarea magaziei de arme şi a zonei limitrofe. Acesta este şi motivul pentru care cercetările şi accesul în zonă au fost îngreunate.

O altă măsură a fost aceea a întăririi pazei din zonă, dar şi demararea unor controale în depozitele din toată ţara, unde nu s-au descoperit nereguli.

Au mai fost eliberaţi din funcţie:

 • maior Uţă George (ofiţer de Contrainformaţii de la brigadă)
 • locotenent colonel Popa Maricel (şeful Direcţiei Contrainformaţii şi Siguranţă Militară de la Statul Major al  Forţelor Aeriene)
 • general de brigadă Oprea Haralambie (comandant de Brigadă)
 • colonel Cocioartă Marian ( şef de Stat Major la Brigadă )
 • colonel Dumitrescu Ştefan (şef de operaţii la Brigadă)
 • locotenent colonel Berbeciu Cătălin (comandant de batalion)
 • maior Popa Lucian (şef de Stat Major la batalion)
 • maior Cocoşatu Ionel (ofiţerul cu operaţiile din batalionul tehnic)
 • plutonier major Dinu Alexandru (comandantul de pluton poliţie militară)
 • sergent Tudorache Marius (comandantul de pază)
 • colonel Pleşanu Marcu (şef serviciului poliţie militară din Statul Major General)
 • colonel Pupăză Constantin (şeful secţiei pază şi securitate în serviciul Poliţiei Militare)
 • general de brigadă Ion Ungureanu (şeful direcţiei Contrainformaţii şi Siguranţă Militară)


  Dispariţia armelor, confirmată


  Ministrul a anunţat oficial că din depozitul de la Ciorogârla lipsesc mai multe arme, însă nu s-a constatat şi lipsa de muniţie. Din acest motiv, este puţin puţin probabil ca armele furate să fie folosite, a adăugat ministrul.

  Dintre armamentul dispărut fac parte:

  - pistoale
  - pistoale mitralieră
  - o puşcă mitralieră
  - baionete
  - binocluri

Stănişoară a refuzat să ofere mai multe detalii cu privire la operaţiunile care se întreprind în vederea descoperirii armelor şi a hoţilor, întrucât ancheta este în plină desfăşurare, acesta precizând doar că Parchetul urmează să stabilească vinovaţii din punct de vedere penal.

Depozitul de armament de la Ciorogârla era descuiat

Declaraţiile ministrului Stănişoară vin după ce, astăzi, surse judiciare citate de Mediafax au afirmat că depozitul de arme de la Ciorogârla-Ilfov era descuiat miercuri dimineaţa, iar ultima dată a fost verificat în urmă cu două săptămâni.

Autorităţile române sunt în alertă de gradul "unu" şi toate măsurile procedurale au fost luate pentru a strânge probe şi a da de urma armamentului.

Cioroianu cere demisia ministrului Apărării

Preşedintele PNL Timiş a cerut, astăzi, într-o conferinţă de presă, demisia ministrului Mihai Stănişoară, considerându-l responsabil pentru dispariţia armelor din unitatea de la Ciorogârla.

"Este ceva de domeniul incredibilului, drept pentru care nu-mi explic cum de actualul ministru al Apărării nu s-a gândit sau nu se gândeşte, pentru că timpul a trecut, au trecut 48 de ore, la o foarte normală, în opinia mea, demisie. Este ceva ce în istoria României nu s-a mai întâmplat”, a afirmat Cioroianu, citat de Mediafax.

El a apreciat că în unitatea militară s-a furat "ca în codru".

"Acum au dispărut cu zecile, pistoale mitralieră şi mitraliere chiar cu afet. E clar că s-a intrat cu maşina ca-n codru. Într-o unitate a Armatei Române, care este şi o unitate a NATO. Dacă asta este firma sub care noi defilăm într-o alianţă cu care ne-am mândrit, că intră cineva ca-n codru şi fură cu zecile de pistoale mitralieră, (...) e cazul să ne întrebăm dacă nu cumva vraiştea asta din echipa guvernamentală are efecte la care nu ne-am fi gândit nicio clipă”, a adăugat liberalul.

Tags: furt  arme  ciorogarla  
1519 vizite
Distribuie pe