Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
România, ţară de bodyguarzi
Gândul  - Marti, 24 Februarie 2009

Eugen Preda, poliţist demisionar, sportiv olimpic, şef de clan interlop în timpul liber va fi cercetat în libertate. Eliberat de judecători, a strigat: “să se termine chestia asta cu clan! Ce clan? E o înscenare”.

Poliţia “veghează”, am primit asigurări dimineaţă, la prânz şi seara de la reprezentanţii autorităţilor în lungi emisiuni tv care au tocat situaţia.

De pildă, purtătorul de cuvânt Christian Ciocan ne-a asigurat că Poliţia îl avea în atenţie pe cel care a stârnit bătălia de la mall, colegul lor, salariat al Ministerului de Interne, Eugen Preda.

“Vigilenţa” a dat roade, a fost prins de o firmă de bodyguarzi, iar ei, poliţiştii, alături de colegii de la procuratură nu au reuşit în două zile să ia de la mallul în care a avut loc cafteala urbană nici măcar casetele cu imaginile camerelor de supraveghere, ce ar fi putut susţine acuzarea şi, eventual, duce la arestarea lui Preda.

Nu-i nimic, Preda se va alătura domnilor Sile Pietroi tentativă de omor , Genică Boierică şef de clan , Petru Nica Jaful Secolului , domni cercetaţi în stare de libertate, pentru că “nu prezintă pericol public”, care acum tremură după ce ministrul de Interne i-a ameninţat. “Interlopii nu sunt în siguranţă”, a rostit pe un ton călduţ Dan Nica, ieri. Nu l-a întrebat nimeni, însă, cum sunt cetăţenii.

România e o ţară sigură, apărată de 122.000 de bodyguarzi şi mai puţin de 60.000 de poliţişti. În ultimii ani, afacerile firmelor de pază au înflorit. Cele 1.120 de companii au mici armate dotate cu 2.327 de arme cu glonţ şi 2.265 de arme cu gaze. Firmele de bodyguarzi nu prind însă interlopi. Se extind, multe funcţionează la limita legalităţii şi chiar cele “spălate” preferă, pentru a asigura liniştea “obiectivelor”, să “negocieze” cu membrii clanurilor, după cum recunoştea ieri şeful BGS, protagonist al scandalului din mall.

Tags: romania  tara  bodyguarzi  preda  
2127 vizite
Distribuie pe