Locale Altele
Sambata, 11 Iulie 2020
Sam, 11 Iul 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dinamo, la un pas de catastrofă
Evenimentul Zilei  - Vineri, 17 Aprilie 2009
Cu un sfert de oră înainte de aterizarea pe aeroportul din Iaşi, avionul care transporta echipa de fotbal Dinamo a fost avariat, lovind o barză. Aerovana a fost lovită frontal, dar pilotul a reuşit să aducă avionul la sol în siguranţă, după ce a încercat să evite un stol de berze.

"Mulţumim pilotului ca ne-a dus la sol şi că a evitat o catastrofă. Am trecut prin momente grele. Dacă nici acum nu au scăpat de noi, atunci nu ne mai opreşte nimeni", a declarat Mircea Rednic .

"Iniţial, am crezut că s-a deschis trenul de aterizare, iar apoi avionul a început să intre într-un uşor picaj. Ne-am dat seama că ceva nu este în regulă, trecusem de oraş şi de aeroport. Erau turbulenţe destul de mari. Ne-am dat seama că totul a fost destul de grav dupa ce am aterizat şi am văzut cum arată aeronava. Baieţii mei glumeau şi spuneau că piloţii au luat carnetul la Piteşti", a adăugat acesta, citat de  RTV.

"Am avut parte de 10 minute groaznice", a spus Claudiu Niculescu. "Abia după ce am văzut gaura din avion, ne-am dat seama ce s-a întâmplat", a precizat atacantul dinamovist.


Cristian Borcea, directorul executiv de la Dinamo, s-a declarat şocat de ceea ce s-a întâmplat cu avionul. „Stau cu poza în faţă pe calculator. Este incredibil! Am vorbit cu Mircea Rednic. Era speriat, dar acum totul este bine. Eu n-am avut niciodată parte de un asemenea incident. Am zburat mult, am avut turbulenţe, goluri de aer, dar nu aşa ceva”, a spus Borcea. Oficialul urmează să plece la Iaşi cu o cursă care va decola din Bucureşti la ora 17:00.  

Dinamo va juca mâine, de la ora 16:00, împotriva echipei Poli Iaşi, în etapa a 25-a din Liga I.

„S-ar fi putut produce o tragedie”

„Au fost ceva probleme la cursa Tarom de la prânz, care a sosit în jurul orei 12.30. La apropierea pentru aterizare o barză a lovit avionul şi a spart coiful. Acest coif este ca o capotă la maşină şi dacă motorul ar fi fost lovit atunci s-ar fi putut produce o tragedie. Mulţumim lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat aşa”, a declarat Cristian Stanciu, directorul Aeroportului Iaşi.

Oficialul a precizat că de la Bucureşti urmează să sosească o altă aeronavă care să-i ia pe ceilalţi pasageri ce ar fi trebuit să plece cu avionul în care au sosit dinamoviştii. „Ne vor aduce şi un coif ca să îl punem pe avionul avariat”, a adăugat Stanciu.

Tags: dinamo  avion  barza  
1490 vizite
Distribuie pe