Locale Altele
Miercuri, 12 August 2020
Mie, 12 Aug 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cutremur în Vrancea
Gândul  - Sambata, 25 Aprilie 2009

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seară, în jurul orei 20.25, în zona Vrancea, fiind resimţit la Bucureşti.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la adâncimea de 120 de kilometri în zona Vrancea, unde intensitatea pe scara Mercalli a fost în jur de 5 grade, iar în Bucureşti a fost resimţit cu intensitatea de 3-4 grade pe scara Mercalli.

Amplitudinea maximă înregistrată pe seismogramă a fost de aproximativ trei minute. Specialiştii spun că seismele vrâncene adânci nu dau replici.

Ultimul cutremur a avut loc în 2 martie, în zona Focşani, atunci seismul având o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter şi intensitatea II pe scara Mercalli.

Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului de Fizică a Pământului, a declarat: "Un cutremur de 5,3 grade e un vax. Am avut sute de astfel de cutremure în ultima sută de ani. La 12 crapă pământul, la 10 cad clădirile, la 3-4 crapă eventual pereţii de chirpici."


 

Tags: cutremur  vrancea  pericol  
1359 vizite
Distribuie pe