Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nutzi a descoperit cârnatul secuiesc
Gândul  - Duminica, 24 Mai 2009

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a bifat o nouă revelaţie de week-end: cârnatul secuiesc, descoperit sâmbătă la festivalul-concurs „Parada Cârnaţilor” de la Sfântu Gheorghe.

Ajunsă la „locul faptei” cu o întârziere de aproape două ore, a răspuns rapid câtorva întrebări ale ziariştilor, după care, „pilotată” de primarul Antal Arpad şi de şeful C.J. Covasna, Tamas Sandor, şi cu Gheorghe Baciu, şeful PD-L Covasna, pe post de gardă de corp, s-a precipitat spre sala în care îşi demonstrau talentele cele peste 70 de echipe concurente venite din România şi Ungaria: „Haideţi să le gustăm cârnaţii, să nu-i mai lăsăm să aştepte!”

A făcut-o mai bine de o oră, încercând să dea curs tuturor poftelilor, inclusiv celei a unei echipe de liberali covăsneni în ţinută electorală, care i-au oferit însă, în locul cârnatului aşteptat ... o lămâie inscripţionată „pentru tăiat greaţa de campanie”! Apoi, la final, a dat şi verdictul: „Cârnatul secuiesc este cel puţin la fel de bun ca şi cel de Pleşcoi”, a decretat Elena Udrea, mărturisind că i-a rămas gândul la „unul picant, pe care l-am gustat la început şi care mi-a plăcut foarte mult”!
 
„Ecologizări” electorale

Euforia cârnatului secuiesc n-a ţinut însă mult: după ce a declinat oferta organizatorilor de a fi preşedinta juriului – „Nu m-aş încumeta la aşa misiune, e greu de tot din câte am constatat, n-aş face faţă să gust vreo 200 de feluri de cârnaţi!” – Elena Udrea s-a trezit brusc în postura de ... judecător de pace în cearta dintre colegul ei de partid Gheorghe Baciu şi cele două „gazde” udemeriste, Antal Arpad şi Tamas Sandor.

Miza disputei: „ecologizările” electorale puse la cale de pedelişti la Valea Crişului, la câţiva kilometri de Sfântu Gheorghe, şi de udemerişti la lacul Sfânta Ana, în Harghita, fiecare tabără susţinând că are promisă „exclusivitatea” prezenţei ministrului Turismului.

În cele din urmă, Elena Udrea a împăcat şi capra, şi varza şi a ajuns la ambele acţiuni, primul popas fiind la Valea Crişului, unde, în biroul primarului, şi-a abandonat la iuţeală costumul argintiu şi sandalele cu sclipici, trecând la blugi şi adidaşi, pentru a fi în ton cu „misia”, la care i s-a alăturat şi ex-ministrul Mediului Sulfina Barbu.

A urmat apoi deplasarea la acţiunea udemeristă de la Sfânta Ana, la care Elena Udrea a ajuns însă taman când elevii mobilizaţi la acţiune de mai-marii C.J. Harghita îşi terminaseră treaba, aşa că, după o şedinţă foto în compania acestora, a trecut „ecologizarea” temeinică a unui apetisant gulaş de cartofi.

Tags: elena udrea  carnati  secuiesti  
2212 vizite
Distribuie pe