Locale Altele
Marti, 5 Decembrie 2023
Marti, 5 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ne-au minţit, da’ nu-i bai
Antena3  - Miercuri, 2 Iunie 2010

„Am fi putut să minţim încă şase luni să vedem ce se întâmplă, sa spunem că Europa merge bine, că România merge bine” - a declarat, marţi, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

 

Însă Guvernul a hotărât să spună adevărul şi să anunţe populaţia că "Europa merge prost, iar România s-ar putea să meargă şi ea prost".

 

Vlădescu a mărturisit că România s-ar mai fi putut împrumuta de la FMI, mizând pe o evoluţie pozitivă a economiei în următoarele şase luni. Dar, potrivit ministrului de Finanţe, prognozele nu sunt favorabile unei creşteri economice, deci populaţia nu mai trebuie minţită.

 

Ministrul Sebastian Vlădescu recunoaşte că, în prezent, România nu îşi poate finanţa deficitul pentru că "pieţele externe s-au închis pentru România. Acum trebuie să trăim din ce producem".

 

Vlădescu spune că nimeni nu şi-ar asuma riscul unei crize sociale sau politice, dar măsurile pe care le ia nu sunt "împotriva poporului român, împotriva unui anumit segment, ci în favoarea României".

 

Ministrul de Finanţe şi-a încheiat discursul spunând că, din acest punct de vedere, are conştiinţa "foarte curată".


 
6672 vizite
Distribuie pe