Locale Altele
Joi, 13 Iunie 2024
Joi, 13 Iun 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
România participă la războiul din Libia
Realitatea.net  - Miercuri, 23 Martie 2011

Bugetul Ministerului Apărării a fost suplimentat miercuri de către Guvern astfel încât să fie asigurată suma necesară desfăşurării misiunii fregatei Ferdinand în Marea Mediterană, în conformitate cu decizia de marţi a CSAT. Resursa financiară acordată operaţiunilor din Libia este de 4,5 milioane de euro.

Ministerul Apărării a supus atenţiei Guvernului proiectul de suplimentare a bugetului în vederea misiunii fregatei în largul coastelor libiene.

"Am solicitat ministrului Apărării suplimentarea bugetului ministerului în vederea susţinerii deciziei CSAT cu privire la costurile fregatei române ce va participa la acţiunile decise în cadrul NATO şi vom aproba astăzi suplimentarea bugetului cu sumele aferente acestui proces", a anunţat premierul Emil Boc, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat marţi seară că România va participa în impunerea condiţiilor de respectare a embargoului asupra Libiei cu 205 militari pe Fregata Regele Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major din forţele navale, costul de 4,5 milioane de euro urmând să fie aprobat de Guvern.

"CSAT a decis implicarea României în impunerea condiţiilor de respectare a embargoului cu Fregata Regele Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major din forţele navale. Asta înseamnă că România va participa cu 205 militari la bordul Fregatei Regele Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major, în total 207 militari, ofiţeri şi subofiţieri. În cel mai scurt timp, Guvernul trebuie să aloce resursa financiară necesară", a anunţat Băsescu, vorbind despre o sumă de 4,5 milioane de euro care va trebui aprobată de Executiv.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a precizat că fregata Ferdinand va fi gata de plecare în cel mult 30 de zile.

"Se va realiza instruirea specifică a echipajului pentru misiunea primită, asigurarea tehnică-materială specifică misiunii, se va efectua vizita medicală şi testarea psihologică a echipajului precum şi întocmirea documentelor organizatorice şi de executare a misiunii. În perioada de pregătire, fregata Regele Ferdinand vor fi operate revizii şi etalonări ale echipamentelor de revizie şi luptă, navigaţie, comunicaţie a navei", a spus ministrul Apărării.

6296 vizite
Distribuie pe