Sfârşitul vieţii pe Terra ar putea surveni pe 10 septembrie, când va fi dat în funcţiune cel mai mare accelerator de particule subatomice din lume, într-un tunel de 27 km de la graniţa dintre Franţa şi Elveţia.
Iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a refuzat să ia vreo decizie pentru a opri catastrofa, susţine un chimist german. Experimentul, patronat de Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN), reprezintă efortul mai multor oameni de ştiinţă din 20 de state pentru a descoperi noi particule dintr-un atom şi de a recrea aşa-numitul Big Bang, teoria care spune că la originea Universului stă o uriaşă explozie iniţială. În scopul acestui experiment a fost construit, într-un tunel de 27 km, cel mai mare şi mai puternic accelerator de particule (LHC) din lume.
De-a lungul uriaşului tub, situat la o adâncime ce variază între 50 şi 175 metri, vor fi „scuipaţi” atomi cu viteze năucitoare (câte 11.245 de asemenea particule pe secundă) care se vor ciocni. Impactul şi particulele rezultate de pe urma lui (care nu vor „trăi” decât câteva fracţiuni de secundă) vor constitui obiectul experimentului. Deşi acceleratoare de particule există de mai multe decenii, iar experimentele desfăşurate nu au avut urmări periculoase, CEDO a primit o plângere că, de data aceasta, trebuie să dea un ordin pentru a opri punerea în funcţiune a LHC. În interiorul său, ciocnirea particulelor va genera o temperatură de peste un trilion de grade Celsius (căldura fiind de 100.000 mai mare decât în interiorul Soarelui) şi ar putea crea o mică gaură neagră care va sfâşia planeta.