Locale Altele
Vineri, 24 Septembrie 2021
Vin, 24 Sept 2021
Ziua Darwin la Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 12 Februarie 2009

În 2009 se împlinesc 200 de ani de la naşterea lui Charles Darwin şi totodată 150 de când naturalistul şi biologul britanic a publicat lucrarea „Originea speciilor”, care a schimbat radical modul in care oamenii privesc si înţeleg istoria şi evoluţia vieţii pe Pământ.

Ziua de naştere (12 februarie) a a acestei personalităţi marcante a ştiinţelor biologice, întemeietorul biologiei moderne, constituie prilej pentru organizarea unor evenimente festive în toată lumea, „Ziua Darwin” (The Darwin Day) devenind astfel o sărbătoare internaţională a ştiinţei şi umanismului.

 

Momentul a fost marcat la Satu Mare prin deschiderea unei expoziţii la Muzeul Judeţean Satu Mare despre viaţa şi activitatea părintelui evoluţionismului, precum şi prezentări susţinute de reputaţi profesori universitari de la Budapesta şi din Cluj.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat de Muzeul Judeţean, Universitatea „Babeş-Bolyai” şi Societatea Carpatină Ardeleană.

Elevii şi studenţii care doresc să vizioneze filme documentare despre teoria evoluţionistă, sunt rugaţi să trimită e-mail pentru programare la adresa darwinday_sm@gmail.com

Tags: darwin  day  satu mare  
1751 vizite
Distribuie pe