Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a inventat alcoolul care nu îmbată
Gândul  - Marti, 29 Decembrie 2009

De câte ori nu ai renunţat să bei un pahar de vin pentru că trebuia să pleci cu maşina? De câte ori nu ţi-ai dorit ca după o noapte petrecută în discotecă să nu ai a doua zi dureri de cap?

De acum toate aceste probleme ar putea rămâne doar o amintire. O echipă de cercetători de la Colegiul Imperial din Londra au inventat alcoolul care nu te îmbată, informează
"The Telegraph".

Spre deosebire de berea fără alcool, existentă deja pe piaţă, acest tip de băutură îţi oferă senzaţia de euforie şi relaxare, fără a afecta reflexele.

În acelaşi timp, substanţa descoperită păstrează starea de conştienţă, astfel că după ce am băut două sau trei pahare de astfel de băutură ne putem urca liniştiţi la volan, fără a ne pune în pericol viaţa sau a celorlalţi pasageri.

Alcoolul sintetic are la bază anumiţi compuşi ai Valiumului, cunoscut şi sub denumirea de Diazepan, care acţionează la nivelul sistemul nervos, oferind senzaţia de euforie. O altă parte bună a acestei substanţe este că nu creează dependenţă, iar lichidul este mult mai repede asimilat de organism, astfel că ficatul nu are de suferit, cum se întâmplă în cazul alcoolului.

Studiul este de abia la început, iar oamenii de ştiinţă vor să găsească o modalitate de a amesteca alcoolul cu substanţa inventată în aşa fel încât să nu existe reacţii adverse. Profesorul David Nutt, coordonatorul studiul, este de părere că, după ce noua substanţă va primi toate acreditările necesare pentru a putea fi scoasă pe piaţă, stilul de viaţa al britanicilor se va îmbunătăţi, mai ales la capitolul consumului de alcool.

Potrivit statisticilor din Marea Britanie, anul acesta peste 800.000 de englezi au ajuns la spital din cauza consumului excesiv de alcool. În plus, datele mai arată că în 2007 şi 2008 s-au înregistrat 6.500 de decese asociate cu un consum excesiv de alcool.


Tags: alcool  betie  britanici  
13389 vizite
Distribuie pe