Locale Altele
Luni, 28 Septembrie 2020
Luni, 28 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Instalație de biogaz în valoare de 6 milioane de euro la Ardud
Ecoplus International  - Luni, 25 Noiembrie 2013

Agenţia Economica Guvernamentala a Austriei Inferioare in România și Ecoplus International Romania anunţă concretizarea primei investiţii in valoare de de 6 milioane de euro a firmei Biogest Energie und Wassertechnik GmbH.


 

Vineri au fost inaugurate la Ardud lucrările primei instalaţii de biogaz pe care Biogest o construieşte în România. Instalaţia este prima proiectata şi construită in sistemul own plant operations de către compania austriacă.

 

La eveniment au fost prezenţi presedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, alţi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, reprezentanţi oficiali ai Agenţiei Economice a Austriei Inferioare şi ai top managementului Biogest Energie und Wassertechnik.

 

S-a dat, astfel, prima lopată simbolică la instalaţia de 1,5 MWel, iar energia electrică produsă de instalaţia de biogaz va fi introdusă în reţea pentru a aproviziona aprox. 4.500 de gospodării; căldura va fi folosită pentru o instalaţie existentă de uscare a cerealelor, precum şi pentru o crescătorie de peşte. Punerea în funcţiune este planificată pentru al doilea trimestru din anul 2014.

 

Proiectul este finanţat cu sprijinul sucursalei române a băncii Erste Group Bank AG – BCR, care dispune de o experienţă vastă în finanţarea proiectelor din domeniul energiilor regenerabile.

 

Asociat şi partener agricol al instalaţiei de biogaz este, pe lângă Biogest, întreprinderea Schwab Agroprod SRL, una dintre cele mai mari întreprinderi agricole din regiune. Schwab cultivă o suprafaţă agricolă de 3.000 ha şi operează una dintre cele mai mari instalaţii pentru uscarea cerealelor din Transilvania, cu o capacitate de stocare de 35.000 t și o capacitate de uscare de 800 t de masă proaspătă/zi.

 

Instalaţia de biogaz este executată cu tehnologia PowerRing a întreprinderii Biogest, care s-a dovedit de nenumărate ori avantajoasă în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi siguranţa de operare, economisind în acelaşi timp spaţiu datorită tipului modular de construcţie.

 

Pentru prima dată vor fi folosite în Ardud, în afară de plante energetice în cantităţi semnificative, şi resturi agricole, ca de exemplu paie de porumb. Cercetarea posibilităţilor de folosire a resturilor alternative este o temă centrală a activităţilor de cercetare şi dezvoltare ale întreprinderii Biogest, care va duce la o reducere a cheltuielilor pentru substrat şi la o simbioză optimă între producerea alimentelor şi a energiei. La Ardud va fi testată de asemenea şi utilizarea plantelor sălbatice perene cu scopul de a face din această instalaţie o instalaţie-pilot pentru toată regiunea.

 

Parametrii economici şi resursele agricole însemnate fac din România o ţară atractivă pentru investiţii în domeniul energiilor regenerabile din biogaz. Din acest motiv, această primă instalaţie de biogaz Biogest în România reprezintă nu numai o investiţie proprie interesantă, dar poate servi şi ca impuls pozitiv pentru o serie de proiecte aparţinând altor clienţi.

 

După instalaţia care a intrat în funcţiune în Cehia în anul 2012, Ardud este a doua instalaţie de biogaz din domeniul de activitate „operare în regim propriu” realizată de Biogest. În acest domeniu de activitate, Biogest dezvoltă, construieşte şi operează instalaţii de biogaz la care participă majoritar, pe termen mediu având ca scop înfiinţarea unui portofoliu paneuropean de instalaţii de biogaz.

1552 vizite
Distribuie pe