Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare, reprezentat la Târgul Internațional de Turism din Viena
Consiliul Județean Satu Mare  - Duminica, 19 Ianuarie 2014

Satu Mare a participat pentru prima dată la un târg de turism internaţional, cel de la Viena,  conform strategiei de dezvoltare turistică a judeţului, implementată şi finanţată de Consiliul Judeţean Satu Mare.

Judeţul Satu Mare, reprezentat de Consiliul Judeţean, a fost selectactat ca şi regiune parteneră a standului României, iar imaginea Castelului din Carei a fost una dintre imaginile-simbol ale standului.

Delegaţia sătmăreană, formată din consilieri judeţeni şi reprezentanţi ai aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean, a fost condusă de preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl.

Au fost prezentate obiective și destinații turistice din județul nostru, produsele noastre tradiționale, obiceiurile şi tradiţiile zonei. Reprezentanţii județului Satu Mare au prezentat materiale informative și au oferit informații vizitatorilor.

Standul sătmărean a fost foarte apreciat de localnicii care au mai vizitat județul Satu Mare și au fost interesaţi de schimbările care au avut loc în ultima perioadă în judeţul nostru şi de ceea ce pot vizita în viitor. Acestora le-au fost prezentate investiţiile făcute în domeniul turismului în ultima perioadă şi obiectivele turistice introduse recent în circuitul turistic, precum Castelul Karolyi de la Carei, Cetatea de la Ardud, cuptoarele dacice de la Medieşu-Aurit şi Aqua Parcul din Satu Mare.

Standul a fost apreciat şi de oamenii care nu au fost niciodată în zona noastră şi au fost deosebiţi de încântaţi că pot vedea atât de multe lucruri şi pot descoperi o altă cultură la o distanţă de doar cinci ore drum cu maşina. Aceştia au fost încântaţi de tradiţiile şi obiceiurile noastre, unice în Europa, mai ales pentru faptul că le pot vedea pe viu în casele oamenilor, nu doar în muzee.

De asemenea, o plăcere deosebită a fost pentru delegaţia sătmăreană să se întâlnească cu cei care s-au născut şi au crescut în judeţul nostru şi acum trăiesc în Viena. Aceştia au venit însoţiţi de colegi şi de prieteni, vorbind cu mândrie despre zona din care ei provin.

Simion Giurcă, reprezentantul Autorităţii Naţionale pentru Turism în Austria a declarat: “Satu Mare, pentru prima prezenţă la un târg internaţional de turism, ca regiune compactă turistică, s-a prezentat extraordinar de bine. A venit să prezinte nu numai potenţialul turistic al judeţului, ci şi impresii despre viaţa culturală, socială şi umană a regiunii prin prezenţa conducerii judetului Satu Mare şi a municipiului reşedinţă de judeţ.

Judeţul Satu Mare a reuşit să transmită imaginea unei culturi înfloritoare prin prezenţa Ansamblului Cununiţa în costume populare autentice foarte atrăgătoare şi au fascinat prin prestaţii artistice atât muzicale, cât şi prin dans, atragând atenţia atât asupra judeţului Satu Mare, cât şi asupra standului României. Ansamblul Cununiţa a avut două prezenţe pe postul austriac de televiziune ORF, lucru confirmat de conducerea târgului. De asemenea, vor apărea şi la Austria 24 şi la Diaspora TV.

Trebuie menţionat faptul că Satu Mare s-a prezentat şi cu ceramica de Vama şi cu produse culinare şi băuturi reprezentative ale judeţului, de la cunoscuta ţuică Zetea până la vinul Hetei din Beltiug.

Pot să vă spun că prezenţa judeţului nu a fost fără ecou, fiind identificat şi vizualizat ca zonă turistică de actorii de pe piaţa turistică, care au descoperit aici, la târgul de la Viena, o zonă turistică de exploatat, nu doar de tranzitat. Am convingerea că aceste eforturi nu au fost inutile şi vor conduce într-un termen mediu la o creştere a consumului de produse turistice de către turiştii austrieci în judeţul Satu Mare”.

Leontina Dorca, coordonatoarea Ansamblului Cununiţa, a declarat că a fost o manifestare deosebit de reuşită. “Standul judeţului Satu Mare a fost unul dintre cele mai vizitate în aceste zile, datorită bunei organizări şi a permanentei prezenţe la stand, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Ansamblul Cununiţa a animat atmosfera atât la stand, cât şi pe scenă, prezentând cântecele şi jocurile tradiţionale specifice zonei Satu Mare, a Codrului în mod special. Momentele oferite de Ansamblul Cununiţa pe scena principală a târgului au strâns un public foarte numeros”.

La standul României au fost prezenţi şi reprezentantul companiei organizatoare a târgului, Mathias Limbech, şi preşedintele Parlamentului landului Viena, profesorul Harry Kopietz.

„Prezentarea judeţului nostru la târgurile internaţionale de turism, cum este şi cel de la Viena, este un prim pas în dezvoltarea turismului local. Doar dacă prezentăm şi sprijinim valorile locale, făcându-le cunoscute  Europei, putem dezvolta latura turistică a judeţului nostru” - a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

1729 vizite
Distribuie pe