Locale Altele
Joi, 23 Martie 2017
Joi, 23 Mar 2017
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Centru Judeţean de Informare Turistică, inaugurat la Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 3 Iunie 2014

Un modern Centru Judeţean de Informare Turistică a fost inaugurat marţi în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare, la parterul clădirii Muzeului de Artă, spaţiu uşor accesibil pentru oricine vizitează capitala judeţului.

Panglica inaugurală a fost tăiată de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi cei doi vicepreşedinţi, Mircea Govor, respectiv Rudolf Riedl, iar noua instituţie a fost sfinţită de protopopul ortodox Ioan Socolan.

La eveniment au fost prezenţi un număr mare de sătmăreni, iar invitat de onoare a fost preşedintele administraţiei Raionului Hust din regiunea vecină Zakarpatia – Ucraina, Vasyl Gubal, care ne-a mulţumit pentru solidaritatea cu poporul său în lupta pentru democraţie şi independenţă.
În discursul de inaugurare, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a arătat că acesta este un prim pas spre tansformarea zonei Sătmarului dintr-un judeţ de tranzit într-unul atractiv pentru turişti, după ce în ultimii ani s-au făcut investiţii importante în valorizarea obiectivelor turistice importante.

„De acum putem spune că ne ocupăm cu adevărat de turism în judeţul Satu Mare, iar atragerea turiştilor reprezintă un capitol important şi în strategia de dezvoltare a judeţului pe termen lung” - a afirmat Ştef.

Participanţii la inaugurare au fost delectaţi de programul folcloric prezentat de interpreţii şi ansamblurile reprezentative ale diferitelor etnii din judeţ şi au avut ocazia să guste din deliciosul beleş de Bogdand, pogăcele cu jumări din Codru, însoţite musai de pălincă de Oaş şi vinuri de Beltiug.
Centrul condus de Klara Toth a fost amenajat atât ca birou de informare, dotat cu toate facilităţile oferite de tehnica modernă, inclusiv WiFi gratuit, pe lângă materiale de documentare mai tradiţionale, cum ar fi cărţile, albumele, pliantele sau cărţile poştale, cât şi ca spaţiu de expoziţie şi magazin de suveniruri, de unde turiştii pot să achiziţioneze materiale promoţionale sau produse de artizanat confecţionate de meşterii populari din diferitele regiuni ale judeţului.


De asemenea, personalul centrului le stă la dispoziţie în fiecare zi de lucru, dar şi sâmbătă, cu informaţii şi sfaturi despre obiectivele turistice din judeţ, posibilităţi de cazare, masă şi petrecere a timpului liber, iar grupurilor de turişti li se asigură şi ghizi profesionişti. 

1578 vizite
Distribuie pe

“Afaceri la feminin”, eveniment de afaceri si inspiratie dedicat femeilor la Baia Mare
Marti, 14 Martie 2017
In luna Martie, femeia este sarbatorita intr-un mod deosebit in Baia Mare, printr-un eveniment dedicat 100% femeii, unic pentru regiunea Maramures - Satu Mare. Clubul de antreprenoriat Maramures Business Club invita doamnele si domnisoarele pe 30 Martie 2017 la "Afaceri la feminin" - o conferinta inspirationala dedicata lor, unde vor avea ocazia sa intalneasca 6 femei de succes din Romania care au reusit sa obtina succesul prin forte proprii.   continuare

Spune NU poluarii! Protejeaza mediul inconjurator urmand acesti 5 pasi simpli!
Marti, 14 Martie 2017
Degradarea mediului inconjurator este un proces lent, dar sigur. In prezent, poluarea si epuizarea resurselor naturale reprezinta probleme ce afecteaza o mare parte din populatia planetei.   continuare

Ce le transforma pe femei in SUPERFEMEI?
Joi, 9 Martie 2017
Femeia moderna este o persoana care poate face de toate, poate avea o cariera remarcabila, poate construi o familie exemplara, poate intretine locuinta si mai poate face si alte activitati care sa ii aduca placere si satisfactie.   continuare

Florisal face complex rezidenţial şi galerii comerciale la Cluj
Vineri, 24 Februarie 2017
Construcţia galeriilor comerciale Platinia va fi terminată până la sfârşitul lunii martie, iar apoi retailerii vor veni să îşi ocupe, doteze şi decoreze spaţiile închiriate, anunţă Ziua de Cluj. Hipermarketul din noul spaţiu comercial face parte din lanţul belgian Mega Image.   continuare

Buny a deschis primul Fast Good din Satu Mare
Joi, 23 Februarie 2017
Buny a deschis Resurantul Fast Good pe strada I.C. Brătianu nr. 3 (lângă Red Hat) și vă așeaptă să gustați...   continuarejobs by neuvoo neuvoo.ro