Locale Altele
Vineri, 24 Februarie 2017
Vin, 24 Feb 2017
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Centru Judeţean de Informare Turistică, inaugurat la Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 3 Iunie 2014

Un modern Centru Judeţean de Informare Turistică a fost inaugurat marţi în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare, la parterul clădirii Muzeului de Artă, spaţiu uşor accesibil pentru oricine vizitează capitala judeţului.

Panglica inaugurală a fost tăiată de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi cei doi vicepreşedinţi, Mircea Govor, respectiv Rudolf Riedl, iar noua instituţie a fost sfinţită de protopopul ortodox Ioan Socolan.

La eveniment au fost prezenţi un număr mare de sătmăreni, iar invitat de onoare a fost preşedintele administraţiei Raionului Hust din regiunea vecină Zakarpatia – Ucraina, Vasyl Gubal, care ne-a mulţumit pentru solidaritatea cu poporul său în lupta pentru democraţie şi independenţă.
În discursul de inaugurare, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a arătat că acesta este un prim pas spre tansformarea zonei Sătmarului dintr-un judeţ de tranzit într-unul atractiv pentru turişti, după ce în ultimii ani s-au făcut investiţii importante în valorizarea obiectivelor turistice importante.

„De acum putem spune că ne ocupăm cu adevărat de turism în judeţul Satu Mare, iar atragerea turiştilor reprezintă un capitol important şi în strategia de dezvoltare a judeţului pe termen lung” - a afirmat Ştef.

Participanţii la inaugurare au fost delectaţi de programul folcloric prezentat de interpreţii şi ansamblurile reprezentative ale diferitelor etnii din judeţ şi au avut ocazia să guste din deliciosul beleş de Bogdand, pogăcele cu jumări din Codru, însoţite musai de pălincă de Oaş şi vinuri de Beltiug.
Centrul condus de Klara Toth a fost amenajat atât ca birou de informare, dotat cu toate facilităţile oferite de tehnica modernă, inclusiv WiFi gratuit, pe lângă materiale de documentare mai tradiţionale, cum ar fi cărţile, albumele, pliantele sau cărţile poştale, cât şi ca spaţiu de expoziţie şi magazin de suveniruri, de unde turiştii pot să achiziţioneze materiale promoţionale sau produse de artizanat confecţionate de meşterii populari din diferitele regiuni ale judeţului.


De asemenea, personalul centrului le stă la dispoziţie în fiecare zi de lucru, dar şi sâmbătă, cu informaţii şi sfaturi despre obiectivele turistice din judeţ, posibilităţi de cazare, masă şi petrecere a timpului liber, iar grupurilor de turişti li se asigură şi ghizi profesionişti. 

1551 vizite
Distribuie pe

Buny a deschis primul Fast Good din Satu Mare
Joi, 23 Februarie 2017
Buny a deschis Resurantul Fast Good pe strada I.C. Brătianu nr. 3 (lāngă Red Hat) și vă așeaptă să gustați...   continuare

NOD organizează team-building pentru sătmăreni
Joi, 23 Februarie 2017
Să recunoaștem, team building-ul are īncă īn unele organizații o reputație proastă, fiind asociat fie cu discursul plictisitor al unui manager fie cu angrenarea echipei īntr-o serie de jocuri absurde, frustrante și fără sens. Cu toate acestea, team building-ul este probabil cea mai buna investiție pe care organizațiile o pot face.   continuare

Maik Niewoehner este noul director al ContiTech Romania
Joi, 23 Februarie 2017
ContiTech, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de produse din plastic şi cauciuc, anunță numirea lui Maik Niewoehner īn funcția de director al ContiTech Romania. El īi urmează īn funcție lui Bernd Steinebronn, care a ocupat această poziție timp de peste 13 ani.   continuare

Sătmărenii au decis: cele mai bune firme angajatoare din județ
Joi, 16 Februarie 2017
Īn urmă cu zece zile, Satu Mare Online a propus cititorilor săi un concurs inedit, īn care i-a invitat să-și exprime părerea despre firma pe care o consideră cea mai bună angajatoare din județ și, totodată, să-și exprime opțiunea prin vot.   continuare

Zollner a realizat cel mai mare robot patruped umblător din lume
Miercuri, 15 Februarie 2017
ZES Zollner Electronic S.R.L. reprezintă unul dintre cei mai mari investitori germani din judeţul Satu Mare, specializat īn producţia de componente electronice. Un proiect mai puțin cunoscut opiniei publice din Romānia este ca Grupul de īntreprinderi Zollner a realizat cel mai mare robot patruped umblător din lume.   continuarejobs by neuvoo neuvoo.ro