Locale Altele
Duminica, 22 Septembrie 2019
Dum, 22 Sept 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prefectul Eugeniu Avram, în vizită la târgul din Turţ
Prefectura Satu Mare  - Joi, 19 Iunie 2014

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a participat joi, în comuna Turţ, la întâlnirea organizată în cadrul campaniei de informare “Euro Agricultura - Reţeaua Multiplicatorilor de Informaţii despre PNDR”.  Prin campania organizată de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit au loc sesiuni tematice şi vizite de lucru pentru informarea publicului ţintă privind exemplele de bună practică în accesarea fondurilor europene.

Unul dintre proiectele care se încadrează în categoria menţionată este cel de “Alimentare cu apă şi canalizare, modernizare şi dotare cămin cultural în localitatea Gherţa Mare, comuna Turţ”.

La întâlnirea de la Turţ au mai participat primarul comunei, Ioan Ciupac, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Satu Mare, Gabriel Mihali, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Gabriel Leş, directorul executiv al Grupului de Iniţiativă Locală (GAL) Ţara Oaşului, Maria Turtureanu, coordonatorul local al campaniei, Csaba Pal, consilierul pe linie de afaceri europene din cadrul Instituţiei Prefectului Satu Mare, Mircea Ciocan, precum şi cetăţeni cu rol de multiplicatori informaţionali.

“Guvernul României a crescut accentul pus pe absorbţia de fonduri structurale şi de coeziune, un domeniu care poate aduce în ţară sume importante pentru realizarea de investiţii, pentru finalizarea şi demararea proiectelor de infrastructură, pentru dezvoltarea resurselor umane şi pentru crearea de locuri de muncă. Rezultatele acestei noi abordări nu au întârziat să apară: în doar un an de zile, rata de absorbţie a fondurilor europene s-a triplat. Totodată, au fost remediate problemele funcţionale de pe mai multe Programe Operaţionale. Îmbunătăţirea semnificativă şi imediată a gradului de absorbţie a fondurilor structurale este o condiţie esenţială pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi crearea de noi locuri de muncă, mai ales în mediul rural” - a evidenţiat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram.

În finalul întâlnirii, reprezentantul Guvernului în teritoriu a felicitat Primăria şi Consiliul Local Turţ, respectiv membrii Grupului de Acţiune Locală Ţara Oaşului pentru implicarea în atragerea fondurilor europene. Totodată, prefectul judeţului Satu Mare a apreciat activitatea Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală Satu Mare.

După întâlnire, prefectul Eugeniu Avram a vizitat pentru prima dată în acest an târgul de ţară care se organizează lunar în comuna Turţ. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a discutat cu cetăţenii prezenţi în piaţă probleme de natură administrativă, dar şi aspecte ce ţin de politicile guvernamentale actuale. 

1601 vizite
Distribuie pe