Locale Altele
Luni, 25 Octombrie 2021
Luni, 25 Oct 2021
Consultanţă gratis la PD-L pentru elevii care lucrează vara
Florin Răchitan  - Luni, 23 Iunie 2014

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a Partidului Democrat-Liberal, Sanda Neşte, şi prim-vicepreşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri a aceleiaşi formaţiuni politice, Beres Jozsef, au prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, campania pe care o desfăşoară în aceste zile pentru sprijinirea elevilor de liceu care doresc să se angajeze pentru munci sezoniere în timpul vacanţei de vară.

Conform legii, orice persoană care a împlinit 16 ani are posibilitatea să se angajeze cu contract de muncă pe perioadă determinată, de 60 de zile, în domenii în care este nevoie de forţă de muncă suplimentară în timpul verii, ca de exemplu turism şi comerţ, fie că e vorba de servire la terase sau de servicii de ghid profesionist.

Angajatorii primesc de la Guvern, pentru fiecare elev angajat, jumătate din salariul minim brut pe economie, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

PD-L vine în întâmpinarea nevoilor elevilor care doresc să muncească în lunile iulie şi august, dar şi a agenţilor economici în căutare de forţă de muncă pentru aceste luni, pregătind dosare complete celor doritori să se angajeze, cu care pot să se prezinte la patroni, scutindu-i pe aceştia din urmă de corvoada birocraţiei ce însoţeşte invariabil orice asemenea iniţiativă din România.

Profesoara Sanda Neşte a declarat că a început deja campania la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” şi la Liceul de Industrie Alimentară şi speră ca până la începutul lunii iulie să fie angajaţi cel puţin 50 de elevi în urma acestei acţiuni.

 

1517 vizite
Distribuie pe