Locale Altele
Duminica, 31 Mai 2020
Dum, 31 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Valeriu Zgonea promite ştergerea accizei la pălincă, după alegeri
Veronica Hodas  - Miercuri, 12 Noiembrie 2014

Prezent miercuri la Satu Mare, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Pălincă, în cadrul unui eveniment la care au participat şi prefectul Eugeniu Avram, managerul public al judeţului, Nicolae Bura, şi deputatul PSD Octavian Petric.

Principala temă abordată a fost proiectul de lege pentru modificarea Codului Fiscal prin care pălinca, fiind produs tradiţional în regiunea noastră, să fie exceptată de la accizare, o propunere ce nu este agreată de legiuitorii de la Bruxelles.

Proiectul de lege a fost aprobat de comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor şi urmează să fie supus dezbaterii în plen, dar în opinia preşedintelui Valeriu Zgonea, „din punct de vedere tactic şi strategic, dacă votăm acum această lege există probabilitatea ca preşedintele statului s-o conteste la Curtea Constituţională”, ceea ce ar putea duce la blocarea acestei iniţiative încă dinainte de a ajunge la Bruxelles.

El i-a sfătuit pe pălincaroşii sătmăreni să aibă răbdare până ce România va avea un nou preşedinte „care se va bate la Bruxelles pentru această cauză”.

„Trebuie să găsim o soluție ca să-i convingem și pe colegii noștri din UE că acesta nu este un produs care trebuie să fie accizat, ci este o chestiune strict legată de fiecare familie, este o tradiție de sute de ani în această zonă, apreciată și de străini când vin în vizită în România. Avizul este favorabil, sper ca Andreea Paul (deputat PD-L de Oaş n.r.) să nu fie împotrivă, dar lucrurile trebuie făcute cu calm ardelenesc” – a declarat Valeriu Zgonea.

1264 vizite
Distribuie pe