Locale Altele
Sambata, 24 Martie 2018
Sam, 24 Mar 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Kaufland construieşte al doilea magazin la Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 24 Februarie 2016

Compania germană care deţine reţeaua de supermarketuri Kaufland doreşte să deschidă în acest an al doilea magazin la Satu Mare, după succesul comercial evident înregistrat cu prima investiţie din oraşul nostru.

Cel de-al doilea magazin va fi construit în locul fostei „fabrici de scaune”, precum şi pe terenul viran din jurul acesteia, cu intrări de pe Bulevardul Henri Coandă şi strada Corvinilor.

Miercuri la amiază, în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare a avut loc dezbaterea publică în legătură cu această nouă investiţie a companiei germane, cu participarea reprezentanţilor Primăriei, ai firmei beneficiare, ai proiectantului lucrării şi ai asociaţiei de proprietari din zonă.

Reprezentanta societăţii care va demara investiţia a anunţat că, potrivit planurilor actuale, noul supermarket Kaufland ar trebui să se deschidă până la Crăciun, solicitând deja toate avizele şi autorizaţiile pentru începerea lucrărilor, inclusiv pentru demolarea clădirii părăginite a vechii fabrici de scaune, transformată în ultimii ani în adăpost ad-hoc pentru oamenii străzii.

Dimensiunile magazinului şi ale parcării aferente vor fi asemănătoare cu cele ale supermarketului similar de pe Drumul Careiului, iar ulterior, în a doua etapă a investiţiei, preconizată pentru anul viitor, se doreşte şi construirea unor galerii comerciale care ar urma să găzduiască outlet-uri ale unor brand-uri precum New Yorker sau Decathlon.

Reprezentanţii Primăriei au dat asigurări că, dacă vor primi toate documentele solicitate pentru autorizare, proiectul de hotărâre privind demararea investiţiei Kaufland ar putea fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din luna martie şi, în cazul unui vot pozitiv al aleşilor sătmărenilor, lucrările de construcţie ar putea începe deja în primăvară.

Reprezentanţii asociaţiei de proprietari care au case în vecinătatea terenului cumpărat de Kaufland nu au avut obiecţii în legătură cu această investiţie, ei fiind chiar încântaţi de faptul că vor scăpa de focarul de infecţie şi pericolul public reprezentat de clădirea abandonată a vechii fabrici şi terenul viran ce-o înconjoară.

Ei le-au cerut doar reprezentanţilor firmei să găsească soluţii tehnice de construcţie pentru ca vecinii să nu fie deranjaţi de zgomotul sistemului de ventilaţie sau al compactoarelor de deşeuri, de circulaţia maşinilor în parcare sau a camioanelor care asigură aprovizionarea magazinului.

16485 vizite
Distribuie pe

Pregătiri și înscrieri pentru o nouă ediție Expo ”Fabricat în Satu Mare”
Marti, 20 Martie 2018
Asociația Economică Româno-Germană Satu Mare, în parteneriat cu Camera Meșteșugarilor Satu Mare va organiza în perioada 11 – 13 mai 2018, în hala fostului Supermarket INTEREX, cea de-a VII-a ediție a expoziției „Fabricat în Satu Mare”.   continuare

Componente pentru mașinile electrice BMW din noua generație, produse la ZES Zollner Satu Mare
Miercuri, 14 Martie 2018
Concernul german Zollner Elektronik AG a organizat la locaţia firmei din Satu Mare, ZES Zollner Electronic S.R.L., „Ziua furnizorilor BMW Heat Inverter Gen5”. Furnizorul de servicii EMS bavarez din Zandt a invitat reprezentanți și furnizori BMW la Satu Mare, pentru a-şi crea o imagine la faţa locului, în ceea ce priveşte producţia...   continuare

Căutătorii de cămări revin în Săptămâna Românească de la LIDL și oferă un nou premiu de 10.000 euro
Marti, 6 Martie 2018
În Săptămâna Românească de la Lidl,„Căutătorii de Cămări”pornesc într-o nouă călătorie culinară, pentru a descoperi bucatele ascunse ale României. Cei care cunosc rețete românești...   continuare

Podgorenii vor să aducă turiști la degustări de vinuri pe Dealurile Sătmarului
Sambata, 3 Februarie 2018
Asociația Viniviticultorilor din Podgoriile Tradiționale Sătmărene împlinește cinci ani de la înființare, iar la ședința aniversară ce a avut loc la Viile Satu Mare...   continuare

Sătmărenii sunt interesaţi de oferta de locuri de muncă la Polipol Mobila
Sambata, 27 Ianuarie 2018
Reprezentanţii societăţii Polipol Mobila, conduşi de directorul general Dan Brumboiu, au susţinut sâmbătă la Satu Mare o sesiune de informare despre oportunităţile de angajare la fabrica din Foieni, ei fiind căutaţi de număr mare de sătmăreni la standul amenajat la intrarea în Galeria Auchan.   continuare