Locale Altele
Marti, 19 Iunie 2018
Marti, 19 Iun 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Kaufland construieşte al doilea magazin la Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 24 Februarie 2016

Compania germană care deţine reţeaua de supermarketuri Kaufland doreşte să deschidă în acest an al doilea magazin la Satu Mare, după succesul comercial evident înregistrat cu prima investiţie din oraşul nostru.

Cel de-al doilea magazin va fi construit în locul fostei „fabrici de scaune”, precum şi pe terenul viran din jurul acesteia, cu intrări de pe Bulevardul Henri Coandă şi strada Corvinilor.

Miercuri la amiază, în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare a avut loc dezbaterea publică în legătură cu această nouă investiţie a companiei germane, cu participarea reprezentanţilor Primăriei, ai firmei beneficiare, ai proiectantului lucrării şi ai asociaţiei de proprietari din zonă.

Reprezentanta societăţii care va demara investiţia a anunţat că, potrivit planurilor actuale, noul supermarket Kaufland ar trebui să se deschidă până la Crăciun, solicitând deja toate avizele şi autorizaţiile pentru începerea lucrărilor, inclusiv pentru demolarea clădirii părăginite a vechii fabrici de scaune, transformată în ultimii ani în adăpost ad-hoc pentru oamenii străzii.

Dimensiunile magazinului şi ale parcării aferente vor fi asemănătoare cu cele ale supermarketului similar de pe Drumul Careiului, iar ulterior, în a doua etapă a investiţiei, preconizată pentru anul viitor, se doreşte şi construirea unor galerii comerciale care ar urma să găzduiască outlet-uri ale unor brand-uri precum New Yorker sau Decathlon.

Reprezentanţii Primăriei au dat asigurări că, dacă vor primi toate documentele solicitate pentru autorizare, proiectul de hotărâre privind demararea investiţiei Kaufland ar putea fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din luna martie şi, în cazul unui vot pozitiv al aleşilor sătmărenilor, lucrările de construcţie ar putea începe deja în primăvară.

Reprezentanţii asociaţiei de proprietari care au case în vecinătatea terenului cumpărat de Kaufland nu au avut obiecţii în legătură cu această investiţie, ei fiind chiar încântaţi de faptul că vor scăpa de focarul de infecţie şi pericolul public reprezentat de clădirea abandonată a vechii fabrici şi terenul viran ce-o înconjoară.

Ei le-au cerut doar reprezentanţilor firmei să găsească soluţii tehnice de construcţie pentru ca vecinii să nu fie deranjaţi de zgomotul sistemului de ventilaţie sau al compactoarelor de deşeuri, de circulaţia maşinilor în parcare sau a camioanelor care asigură aprovizionarea magazinului.

16915 vizite
Distribuie pe

Începe să se facă ordine în sistemul subvențiilor agricole din județul Satu Mare
Miercuri, 16 Mai 2018
Conducerea Agenției de plăți și Intervenții în Agricultură din Satu Mare...   continuare

Expoziția Fabricat în Satu Mare și-a deschis porțile
Vineri, 11 Mai 2018
O nouă ediție a expoziției ”Fabricat în Satu Mare” a început vineri la Piața Rex din Micro 17, unde aproape 50 de firme sătmărene așteaptă vizitatorii la standurile lor pe tot parcursul week-end-ului.   continuare

Vineri începe Expo Fabricat în Satu Mare, la Piața Rex
Miercuri, 9 Mai 2018
Principalii organizatori, Iuliu Cadar din partea Asociaţiei Economice Româno-Germane şi Tiberiu Markos din partea Camerei Meşteşugarilor, precum şi purtătoarea de cuvânt Alexandra Catargiu...   continuare

Ziua Porților Deschise la Polipol Mobila din Foieni
Joi, 3 Mai 2018
Polipol Mobila din Foieni iti ofera mai mult decat un loc de munca si pentru a te convinge te asteptam cu Portile Deschise. In cadrul evenimentului organizat in data de 5 mai poti participa la numeroase activitati pregatite si, pe langa experienta traita, te poti intoarce acasa si cu premii pe masura. Transportul este asigurat, rutele, precum si programul pot fi consultate pe pagina companiei.   continuare

De Ziua Tineretului, Polipol Foieni lansează o amplă dezbatere publică despre cum pot fi păstrați tinerii acasă
Miercuri, 2 Mai 2018
Firma Polipol Mobila SRL din Foieni este interesată și implicată activ în dezvoltarea economică, evoluția demografică și construirea viitorului tinerilor în zona Carei a județului Satu Mare.   continuare