Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Wizz Air este foarte mulţumită de Satu Mare şi vrea curse noi
Florin Răchitan  - Vineri, 4 Noiembrie 2016

În cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o vineri la Satu Mare, purtătoarea de cuvânt a companiei Wizz Air, Tamara Vallois, s-a arătat foarte mulţumită de primele curse aeriene care fac legătura între oraşul nostru şi Londra, lăsând să se înţeleagă că deja se are în vedere operarea unor curse noi şi pe alte rute de pe aeroportul sătmărean.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a afirmat că autorităţile judeţene au găsit un partener serios în această companie aeriană cu care, de-altfel, au încheiat un contract pe trei ani, cu posibilitate de prelungire în funcţie de rezultate, dar a amintit că Wizz Air nu doar a rămas pe toate aeroporturile din România de pe care operează zboruri low-cost, ci şi-a şi dezvoltat activitatea, adăugând în fiecare an curse aeriene suplimentare de pe fiecare aeroport.

În prezent, Wizz Air are şapte baze operaţionale în România şi alte trei aeroporturi de destinaţie, printre acestea numărându-se şi cel din Satu Mare. Potrivit datelor prezentate de Tamara Vallois, Wizz Air este acum cea mai mare companie aeriană care operează în România, având o cotă de piaţă de 30%, transportând în acest an, până acum, nu mai puţin de 4,6 milioane pasageri. De asemenea, Wizz Air este şi una dintre cele mai mari companii low-cost la nivel european, cu o flotă de 73 aeronave care deservesc 460 de rute în 38 de ţări.

În ceea ce priveşte cursa Satu Mare – Londra-Luton, cifrele sunt minunate, după cum s-a exprimat chiar Tamara Vallois şi dau speranţe pentru dezvoltarea colaborării pe termen lung: 160 de pasageri au aterizat la Satu Mare la primul zbor din Londra, pentru ca la întoarcere să fie ocupate 171 de locuri din capacitatea maximă de 180 de locuri a aeronavei Airbus A320, iar rezervările de bilete pentru următoarele zboruri arată acelaşi trend.

„Dacă trasăm un cerc pe 200 km în jurul Sătmarului, vedem că aeroportul nostru deserveşte nu mai puţin de trei milioane de oameni din această regiune. Datorită investiţiilor de modernizare care s-au făcut în ultimii ani, aeroportul poate să primească orice tip de avion, de aceea încercăm să-l umplem cu viață. Cel mai îmbucurător lucru este că avioanele au un grad de ocupare suficient, iar aceste curse vor crea locuri de muncă în activități conexe, cum ar fi turism și servicii. Aşteptăm chiar și investitori din Anglia la Satu Mare” - a declarat Pataki Csaba.

El a mai adăugat că reprezentanții Consiliului Județean trimit frecvent date către Wizz Air, în vederea deschiderii unor noi curse aeriene internaționale de la Satu Mare. „Vizăm regiuni din Italia, Franța sau Germania” - a precizat președintele CJ.  

Reprezentantul Wizz Air a dat ca exemplu aeroportul din Suceava, unde s-a început cu o cursă, iar acum sunt cinci. „De obicei ne uităm la aeroporturi cu potențial mai mare. Suntem abia la al doilea zbor de la Satu Mare și trebuie să mai avem răbdare. Este devreme să vorbim concret despre alte curse. De obicei se alocă o jumătate de an pentru maturizarea unei curse. La Satu Mare avem contract pe trei ani și nu există niciun semn care să ne inducă intenția de a renunța la această cursă” - a încheiat Tamara Vallois. 

Tags: curse  aeriene  wizz air  satu mare  
23509 vizite
Distribuie pe
Viorel Suselescu
Faceti un pic de concurenta si pe Lisabona Bucuresti cu astia de la Blue Air... au niste preturi foarte scumpe
2016-11-08 00:18:38
Roman Magda
si in Italia dorim! Torino
2016-11-07 21:08:29
Ana Si Mario Enache
si in Italia,fiumicino sau ciampino ar fi foarte util
2016-11-07 15:22:25
Batori
Sudul germaniei . Mai precis Mammingen . Satu mare ar fii o cursa care ar deservii zeci de mmi de oameni !
2016-11-06 15:41:06