Locale Altele
Joi, 17 August 2017
Joi, 17 Aug 2017
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cluj Business Days: un studiu comparativ Cluj versus București
Cluj Business Days  - Vineri, 25 Noiembrie 2016

După numeroase ediții de succes, un nou eveniment Business Days dedicat antreprenorilor și managerilor din România va avea loc în perioada 14-15 decembrie la Cluj-Napoca, în cadrul Liberty Technology Park.

Tema centrală a evenimentului va fi transformarea digitală și efectele pe care aceasta le are asupra noastră ca indivizi, ca societate și în special asupra organizațiilor din mediul economic.

Pe parcursul celor douăzile, se va discuta despre principalele trenduri ce caracterizează vremurile noastre și care sunt oportunitățile și provocările generate de fenomenul de tehnologizare.

Special pentru această editie, organizatorii au derulat în perioada octombrie- noiembrie 2016 un studiu comparativ Cluj versus București referitor la impactul factorilor disruptivi ai revoluției digitale asupra pieței muncii și asupra nevoilor de dezvoltare a abilităților și competențelor personalului din Cluj pe un eșantion de 274 de manageri de resurse umane, CEO, directori generali și antreprenori.

Studiul arată că factorii de schimbare care vor afecta puternic piața forței de muncă pe termen scurt (până în 2020) sunt: creșterea aspirațiilor și impactul în economie al femeilor, creșterea inadaptabilității populației tinere la schimbările de pe piața muncii, tendința de schimbare a modului de lucru către un program flexibil, volatilitatea geopolitică și urbanizarea rapidă – acestea din urmă având tendința de stabilizare ușoară pe termen mediu și lung.

Factorii de schimbare pe termen mediu (până în 2030) sunt reprezentați de: dezvoltarea clasei de mijloc, creșterea speranței de viață și îmbătrânirea populației, schimbarea modului în care muncim, volatilitatea politică și creșterea impactului femeilor în economie.

Potrivit studiului, principalele strategii pe care companiile din regiune le vor adopta pentru a se adapta la schimbările ce vor avea loc pepiața muncii sunt diverse: investiții în dezvoltarea abilităților angajaților (78,5%  la Cluj față de 67,9%  în București) și programe de internship pentru tineri (69,2%  în Cluj față de 64,3%  în București), colaborarea cu furnizori de programe de training și dezvoltare personală și profesională (56,9%  în Cluj față de 50%  în București), colaborarea cu instituțiile din învățământ pentru adaptarea curriculumului la noua realitate și dezvoltarea unor programe specifice care să ajute la o mai bună asimilare a absolvenților pe piața muncii (50,8%  în Cluj față de doar 28,6% în București).

Spre deosebire de managerii și antreprenorii din București, cei din Cluj sunt mai puțin deschiși la a angaja personal în vârstă, colaboratori virtuali sau să apeleze la soluții de outsourcing, însă, pe de altă parte, managerii clujeni sunt mai deschiși pentru angajarea personalului din rândul minorităților sau  a muncitorilor pe termen scurt, precum și la colaborarea cu alte firme din industrie în dezvoltarea de programe care să soluționeze problema lipsei forței de muncă calificată din industrie.

În ceea ce privește barierele de care se lovesc managerii de HR în implementarea strategiilor potrivite, cei din regiunea Cluj au răspuns că principalele bariere sunt:  constrângerile care țin de resursele disponibile (32,8% în Cluj față de 25,9%  în București), insuficienta înțelegere a schimbărilor disruptive  (10,9%  în Cluj față de 11,1%  în București) și presiunea din partea acționarilor pentru profitabilitate pe termen scurt (10,9%  în Cluj față de 7,4% în București).

Cluj Business Days 2016 va fi o ediție specială, cu multă informație și conținut valoros, în cadrul căreia vor conferenția peste 100 de speakeri de top străini și români, pe durata celor două zile, în peste 40 de sesiuni.

Printre speakerii invitați vor fi și personalități de renume internațional, dintre care îi amintim pe: Jim Bagnola - international speaker, executive coach și expert în leadership, Simon Robinson - profesor de etică aplicată și profesională la Universitatea Metropolitană din Leeds, Imani Kyaruzi - lector la QA Business School din cadrul Universității Ulster din Birmingham și autor a numeroase cărți de specialitate, Sofie Sandell - social media speaker și specialistă în digital leadership.

Evenimentul se adresează antreprenorilor, managerilor, specialiștilor și managerilor din HR, dar și celor care sunt interesați de principiile leadership-ului și ale coordonării de echipe, specialiștilor și managerilor din vânzări și customer service, specialiștilor și managerilor de marketing și comunicare sau social media.

Pentru prima oară, ediția va fi gamificată cu numeroase premii și surprize, pentru cei care vor opta să participe la concursurile online inițiate de organizatori.

Pentru maimulte detalii despre modalitatea de înscriere, lista completă a speakerilor și alteinformații, puteți accesa direct site-ul evenimentului: http://www.businessdays.ro/Evenimente/Cluj-2016/Homepage

Perioada de early bird  este activă între 21-28 noiembrie.

Despre Business Days

Business Days este o platformă de comunicare, informare, schimb de idei, educare și generare de oportunități pentru mediul de business din România. Business Days este formată dintr-o serie de proiecte și platforme de comunicare dintre care menționăm: suita de evenimente Business Days, Business Days TV, Business Days Magazine, Aplicatia Meet Me. Evenimentele Business Days sunt considerate de participanți, parteneri și speakeri drept cele mai mari, mai relevanteși de impact evenimente de business din Româniași din Estul Europei.

Scopul Business Days este de a contribui semnificativ la crearea unei culturi antreprenoriale sănătoase și la dinamizarea mediului de business din țara noastră.

Evenimentul este susținut de: Raiffeisen Leasing, EY, Fan Courier, Unicredit Bank, Dedeman, Profit Point, Brand Fusion, Zitec, Chivas, Bonduelle, Nobel, Medlife, Heineken, Findoo, Autonom, Amprenta, Dallmayr, Aqua Carpatica, Bittnet, Easy Host, Galaxy Design, Affligem, Agentia de Print, Mind Shop, Wassabi, Grafoprint, Kolos Group, Pura Vida, Comm-on, MMC Consulting, Buticul de Inspirație by Dana Tudor, Biroul de traduceri Champollion, Ro Coach, Gpec, ANIS Romania,  Aries Transilvania, Cluj Hub, Clustero, Bizz Club, Cluster Mobilier Transilvan, Grafoprint.

Parteneri media:  România Liberă,  9 AM, Manager Express, Ordinea Zilei, Piața Financiară, Business Cover, Jurnalul de Afaceri, Business24,  Ziare.com, Revista Bulevard, Chic Elite, Softlead, IQads, Smark, Zelist Monitor, Avocat Net, Editura Amaltea, Napoca FM, Radio Impuls, Cluj.com, Transilvania Business, Look TV, Monitorul de Cluj, Gazeta de Cluj, Cluj Today, Cluj Life, Techsylvania, Vocea Biz, Turda News, 24 fun, Bihor Online, Arad 24, Jurnalul Bihorean, Satmareanul.net, Satu Mare Online, Gazeta de Bistrita.

Tags: studiu comparativ  cluj  bucuresti  business  
240 vizite
Distribuie pe

Serviciul Fare Lock la Wizz Air
Miercuri, 16 August 2017
Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, anunţă lansarea unui nou serviciu pentru clienţii săi denumit Fare Lock, ce va permite pasagerilor să “blocheze”preţul şi pachetul de servicii pentru zborul selectat, pentru 48 de ore. Wizz Air caută în permanență să sporească experiența de călătorie a pasagerilor și introduce de astăzi o caracteristică unică...   continuare

Angajări la ZES Zollner Electronic S.R.L. Satu Mare
Marti, 8 August 2017
Compania ZES Zollner este una dintre cele mai importante firme din județul Satu Mare, cu renume pe măsura profesionalismului angajaților. Pentru extinderea echipei din Satu Mare, compania ZES Zollner Electronic S.R.L. angajează personal în următoarele domenii:   continuare

Ziua Porţilor Deschise pentru familiile şi prietenii muncitorilor de la Continental Carei
Sambata, 5 August 2017
Reluând o tradiţie îndrăgită din anii trecuţi, Continental a organizat sâmbătă Ziua Calităţii / Porţilor Deschise la fabrica din Carei, prilej pentru muncitorii de la ContiTech să petreacă împreună câteva ore plăcute.   continuare

Satu Mare, în topul orașelor din România în care nu vrea să se mute nimeni
Marti, 25 Iulie 2017
Aproximativ 18% (reprezentativi pentru 3,6 milioane de persoane) dintre participanii la un sondaj al Bancii Mondiale au declarat ca isi doresc sa se mute din actuala localitate in urmatorii cinci ani.   continuare

Cauti un job ca agent de turism? Alatura-te echipei Olimpia Travel!
Luni, 24 Iulie 2017
Cauti un job ca agent de turism? Alatura-te echipei Olimpia Travel! Daca vrei sa faci parte din echipa Olimpia Travel, trimite un CV la contact@olimpia-turism.ro sau suna la telefon 0740 978 245 !   continuarejobs by neuvoo neuvoo.ro