Locale Altele
Miercuri, 13 Decembrie 2017
Mie, 13 Dec 2017
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cluj Business Days: un studiu comparativ Cluj versus București
Cluj Business Days  - Vineri, 25 Noiembrie 2016

După numeroase ediții de succes, un nou eveniment Business Days dedicat antreprenorilor și managerilor din România va avea loc în perioada 14-15 decembrie la Cluj-Napoca, în cadrul Liberty Technology Park.

Tema centrală a evenimentului va fi transformarea digitală și efectele pe care aceasta le are asupra noastră ca indivizi, ca societate și în special asupra organizațiilor din mediul economic.

Pe parcursul celor douăzile, se va discuta despre principalele trenduri ce caracterizează vremurile noastre și care sunt oportunitățile și provocările generate de fenomenul de tehnologizare.

Special pentru această editie, organizatorii au derulat în perioada octombrie- noiembrie 2016 un studiu comparativ Cluj versus București referitor la impactul factorilor disruptivi ai revoluției digitale asupra pieței muncii și asupra nevoilor de dezvoltare a abilităților și competențelor personalului din Cluj pe un eșantion de 274 de manageri de resurse umane, CEO, directori generali și antreprenori.

Studiul arată că factorii de schimbare care vor afecta puternic piața forței de muncă pe termen scurt (până în 2020) sunt: creșterea aspirațiilor și impactul în economie al femeilor, creșterea inadaptabilității populației tinere la schimbările de pe piața muncii, tendința de schimbare a modului de lucru către un program flexibil, volatilitatea geopolitică și urbanizarea rapidă – acestea din urmă având tendința de stabilizare ușoară pe termen mediu și lung.

Factorii de schimbare pe termen mediu (până în 2030) sunt reprezentați de: dezvoltarea clasei de mijloc, creșterea speranței de viață și îmbătrânirea populației, schimbarea modului în care muncim, volatilitatea politică și creșterea impactului femeilor în economie.

Potrivit studiului, principalele strategii pe care companiile din regiune le vor adopta pentru a se adapta la schimbările ce vor avea loc pepiața muncii sunt diverse: investiții în dezvoltarea abilităților angajaților (78,5%  la Cluj față de 67,9%  în București) și programe de internship pentru tineri (69,2%  în Cluj față de 64,3%  în București), colaborarea cu furnizori de programe de training și dezvoltare personală și profesională (56,9%  în Cluj față de 50%  în București), colaborarea cu instituțiile din învățământ pentru adaptarea curriculumului la noua realitate și dezvoltarea unor programe specifice care să ajute la o mai bună asimilare a absolvenților pe piața muncii (50,8%  în Cluj față de doar 28,6% în București).

Spre deosebire de managerii și antreprenorii din București, cei din Cluj sunt mai puțin deschiși la a angaja personal în vârstă, colaboratori virtuali sau să apeleze la soluții de outsourcing, însă, pe de altă parte, managerii clujeni sunt mai deschiși pentru angajarea personalului din rândul minorităților sau  a muncitorilor pe termen scurt, precum și la colaborarea cu alte firme din industrie în dezvoltarea de programe care să soluționeze problema lipsei forței de muncă calificată din industrie.

În ceea ce privește barierele de care se lovesc managerii de HR în implementarea strategiilor potrivite, cei din regiunea Cluj au răspuns că principalele bariere sunt:  constrângerile care țin de resursele disponibile (32,8% în Cluj față de 25,9%  în București), insuficienta înțelegere a schimbărilor disruptive  (10,9%  în Cluj față de 11,1%  în București) și presiunea din partea acționarilor pentru profitabilitate pe termen scurt (10,9%  în Cluj față de 7,4% în București).

Cluj Business Days 2016 va fi o ediție specială, cu multă informație și conținut valoros, în cadrul căreia vor conferenția peste 100 de speakeri de top străini și români, pe durata celor două zile, în peste 40 de sesiuni.

Printre speakerii invitați vor fi și personalități de renume internațional, dintre care îi amintim pe: Jim Bagnola - international speaker, executive coach și expert în leadership, Simon Robinson - profesor de etică aplicată și profesională la Universitatea Metropolitană din Leeds, Imani Kyaruzi - lector la QA Business School din cadrul Universității Ulster din Birmingham și autor a numeroase cărți de specialitate, Sofie Sandell - social media speaker și specialistă în digital leadership.

Evenimentul se adresează antreprenorilor, managerilor, specialiștilor și managerilor din HR, dar și celor care sunt interesați de principiile leadership-ului și ale coordonării de echipe, specialiștilor și managerilor din vânzări și customer service, specialiștilor și managerilor de marketing și comunicare sau social media.

Pentru prima oară, ediția va fi gamificată cu numeroase premii și surprize, pentru cei care vor opta să participe la concursurile online inițiate de organizatori.

Pentru maimulte detalii despre modalitatea de înscriere, lista completă a speakerilor și alteinformații, puteți accesa direct site-ul evenimentului: http://www.businessdays.ro/Evenimente/Cluj-2016/Homepage

Perioada de early bird  este activă între 21-28 noiembrie.

Despre Business Days

Business Days este o platformă de comunicare, informare, schimb de idei, educare și generare de oportunități pentru mediul de business din România. Business Days este formată dintr-o serie de proiecte și platforme de comunicare dintre care menționăm: suita de evenimente Business Days, Business Days TV, Business Days Magazine, Aplicatia Meet Me. Evenimentele Business Days sunt considerate de participanți, parteneri și speakeri drept cele mai mari, mai relevanteși de impact evenimente de business din Româniași din Estul Europei.

Scopul Business Days este de a contribui semnificativ la crearea unei culturi antreprenoriale sănătoase și la dinamizarea mediului de business din țara noastră.

Evenimentul este susținut de: Raiffeisen Leasing, EY, Fan Courier, Unicredit Bank, Dedeman, Profit Point, Brand Fusion, Zitec, Chivas, Bonduelle, Nobel, Medlife, Heineken, Findoo, Autonom, Amprenta, Dallmayr, Aqua Carpatica, Bittnet, Easy Host, Galaxy Design, Affligem, Agentia de Print, Mind Shop, Wassabi, Grafoprint, Kolos Group, Pura Vida, Comm-on, MMC Consulting, Buticul de Inspirație by Dana Tudor, Biroul de traduceri Champollion, Ro Coach, Gpec, ANIS Romania,  Aries Transilvania, Cluj Hub, Clustero, Bizz Club, Cluster Mobilier Transilvan, Grafoprint.

Parteneri media:  România Liberă,  9 AM, Manager Express, Ordinea Zilei, Piața Financiară, Business Cover, Jurnalul de Afaceri, Business24,  Ziare.com, Revista Bulevard, Chic Elite, Softlead, IQads, Smark, Zelist Monitor, Avocat Net, Editura Amaltea, Napoca FM, Radio Impuls, Cluj.com, Transilvania Business, Look TV, Monitorul de Cluj, Gazeta de Cluj, Cluj Today, Cluj Life, Techsylvania, Vocea Biz, Turda News, 24 fun, Bihor Online, Arad 24, Jurnalul Bihorean, Satmareanul.net, Satu Mare Online, Gazeta de Bistrita.

Tags: studiu comparativ  cluj  bucuresti  business  
329 vizite
Distribuie pe

Câți brazi sunt tăiați de Crăciun în județul Satu Mare și de ce oamenii aleg brazii artificiali?
Luni, 11 Decembrie 2017
In vremurile copilariei noastre, eram obisnuiti ca in fiecare an de Craciun sa simtim mirosul de brad, care ne aducea atata bucurie.   continuare

Karcher Center la Satu Mare
Vineri, 8 Decembrie 2017
La doar doi ani de la cel mai bun debut în vânzări la nivel național și la un an după obținerea diplomei de cel mai bun dealer al produselor Karcher din România, firma sătmăreană...   continuare

Invitație la deschiderea Karcher Center în Satu Mare
Joi, 7 Decembrie 2017
Toți cei care au deja sau doresc să achiziționeze aparate ale brand-ului Karcher sunt invitați vineri, de la ora 14, pe strada Botizului nr.24, la deschiderea noului Karcher Center din Satu Mare. Sătmărenii care vor trece pragul noului centru vor avea ocazia să cunoască toată gama de echipamente.   continuare

Bitdefender BOX, produs în exclusivitate mondială la Zollner Satu Mare
Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Bitdefender, cel mai mare producător autohton de software, va produce în fabrica grupului german Zollner din Satu Mare o nouă versiune a produsului...   continuare

De Black Friday, la Babytrend găsești cele mai mari reduceri
Luni, 13 Noiembrie 2017
Cel mai așteptat eveniment al anului în întreaga rețea comercială, Black Friday...   continuare