Locale Altele
Joi, 21 Septembrie 2023
Joi, 21 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proiectanții de la Zes Zollner Electronic Satu Mare – echipa care proiectează viitorul
Florin Răchitan  - Vineri, 24 Martie 2017

“Mă mândresc cu colegii mei și întotdeauna am susținut că această firmă nu crește doar pentru profit, ci crește organic, pentru și prin oamenii de calitate cu care lucrăm împreună. Dacă reușim să aducem acasă cât mai mulți asemenea oameni, atunci va crește întreaga comunitate sătmăreană” – spune Tudor Ziman, șeful Departamentului Proiectare din cadrul societății Zes Zollner Electronic Satu Mare.

Ne conduce pe coridoarele spațioase și luminoase ale noii hale de producție din Parcul Industrial, pe pasarelele de deasupra celor mai moderne utilaje din Europa, până la birourile și laboratoarele proiectanților, o echipă de tineri care, datorită cercetărilor și invențiilor pe care-și pun semnăturile, știu de pe acum ce mașinării și componente high-tech vor fi produse peste câțiva ani în industria auto din întreaga lume sau în domeniul electronicii.

„În ultimii doi ani ne-am dublat cifra de afaceri, suntem fără îndoială cei mai mari producători de componente electronice din regiune și ne aflăm în mijlocul perioadei cu cele mai mari investiții care se fac la Zollner Satu Mare, inclusiv în domeniul proiectării. Deocamdată suntem o echipă relativ mică la departamentul pe care-l conduc, dar vrem să ne mărim echipa și suntem mereu în căutare de colegi noi. Ne focusăm mai ales pe tineri sătmăreni absolvenți ai diferitelor facultăți cu profil tehnic din țară sau din străinătate, pe care vrem să-i aducem acasă. Avem însă şi colegi din judeţele învecinate şi ne bucurăm că Satu Mare este interesant şi pentru ei datorită firmei noastre. În ultima vreme am avut succese remarcabile din acest punct de vedere: au venit să lucreze cu noi nu doar absolvenți de la Timișoara sau Cluj, dar și din Ungaria, Anglia sau Irlanda. Ușile sunt în continuare deschise!” – precizează Tudor Ziman.

În opinia sa, tinerii sătmăreni care și-au făcut studiile în marile centre universitare au acum motive întemeiate să se întoarcă acasă, deoarece la Zes Zollner Electronic din orașul lor de baștină găsesc oferte de muncă, oportunități, provocări profesionale, standarde calitative și atmosferă de lucru ce rar pot fi găsite chiar și la companii din orașe mai mari din România sau din Occident.

„Ajunge doar să înșir numele clienților și partenerilor cu care colaborăm pentru a înțelege cam ce realizări poate să aibă în carieră un tânăr ce vine să lucreze la noi: Opel, BMW, Zeiss, Daimler, Ford, Porsche, Ferrari etc. Proiectăm de toate: de la cele mai mărunte componente electronice ale unor faruri led până la unitatea de comandă a unui robot pentru mulsul vacilor sau o instalație pentru răcirea/încălzirea recipientelor cu lichide ținute în locașurile lor de pe cotierele scaunelor din mașină. Ne mândrim cu primul nostru brevet de invenție pentru un detector de obiecte metalice în câmp magnetic, iar de anul viitor vom face componente pentru mașinile electrice, ce reprezintă viitorul industriei auto” – rezumă Tudor Ziman principalele atu-uri ale echipei pe care o conduce.

Așa cum a spus, e vremea ca tinerii sătmăreni să se întoarcă acasă, iar Zes Zollner este gata să-i convingă că merită!

Tags: zollner  departament  proiectare  
11332 vizite
Distribuie pe
Crina
Felicitari! Frumos!
2017-03-25 13:54:48