Locale Altele
Duminica, 14 Aprilie 2024
Dum, 14 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare, în topul orașelor din România în care nu vrea să se mute nimeni
Wall-Street.ro  - Marti, 25 Iulie 2017

Aproximativ 18% (reprezentativi pentru 3,6 milioane de persoane) dintre participanii la un sondaj al Bancii Mondiale au declarat ca isi doresc sa se mute din actuala localitate in urmatorii cinci ani.

Dintre acestia, 66,5% au spus ca ar prefera sa ramana in Romania, iar restul au indicat ca s-ar muta mai degraba in afara tarii. Din perspectiva teritoriala, majoritatea celor din vestul tarii vor sa plece in strainatate, in vreme ce romanii mai apropiati de Bucuresti prefera sa ramana in tara.

Ca urmare, Bucurestiul este principala alegere a acestora (oras ales de 15% dintre respondenti), datorita dezvoltarii economice superioare fata de restul oraselor din Romania si a locurilor de munca existente. Pe locul doi si trei se afla Cluj-Napoca (11%) si Timisoara (9%), vazute mai bine decat Capitala in special din punct de vedere al conditiilor de viata. De asemenea, Timisoara depaseste Bucurestiul si din punct de vedere al serviciilor de educatie.

In top 10 orase in care romanii ar vrea sa se mute au mai intrat si Brasov, Constanta, Sibiu, Iasi, Oradea, Suceava si Targu-Mures. De cealalta parte, Tulcea este resedinta de judet unde cele mai putine persoane ar vrea sa se mute (0,2%), dupa care urmeaza Calarasi (0,2%) si Drobeta Turnu-Severin(0,3%), dar în această listă se află și Satu Mare, în condițiile în care chiar și Vaslui pare a fi mai atractiv decât capitala județului nostru.

 

Top 10 orase unde romanii vor sa se mute

Top 10 orase unde romanii nu vor sa se mute

Bucuresti

Tulcea

Cluj-Napoca

Calarasi

Timisoara

Drobeta Turnu-Severin

Brasov

Zalau

Constanta

Slobozia

Sibiu

Sfantu Gheorghe

Iasi

Satu Mare

Oradea

Bistrita

Suceava

Alba Iulia

Targu Mures

Vaslui

“Atunci cand sunt intrebati de ce vor sa se mute intr-un anumit oras, majoritatea covarsitoare a participantilor a raspuns ‘calitatea vietii’. Acest fapt arata nevoia investitiilor in infrastructura urbana si nevoia existentei unui efort concertat pentru a face orasele mai atractive pentru oameni. Al doilea motiv ales este reprezentat de locurile de munca. Asa cum se intampla in multe tari, accesul la job-uri reprezinta un magnet pentru migranti” - se arata in raportul Bancii Mondiale, citat de Wall-Street.ro 

Tags: top  orase  neatractive  satu mare  
16340 vizite
Distribuie pe
RADU
nu cred ca este concludent acest chestionar, daca ati dat exemple ca Tulcea sau Calarasi, imi este clar ca acest test raspunde mai degraba la alta intrebare, el arata mai degraba nivelul aspirational al cetatenilor din orasele respective, decat nevoia de a se muta in alta parte.
2017-07-26 22:07:58