Locale Altele
Duminica, 23 Septembrie 2018
Dum, 23 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Câți brazi sunt tăiați de Crăciun în județul Satu Mare și de ce oamenii aleg brazii artificiali?
TargetWeb  - Luni, 11 Decembrie 2017

In vremurile copilariei noastre, eram obisnuiti ca in fiecare an de Craciun sa simtim mirosul de brad, care ne aducea atata bucurie.

Odata cu trecerea timpului, din pacate, statisticile ne arata ca fondul forestier se diminueaza, iar oamenii au inceput sa se gandeasca din ce in ce mai mult la salvarea naturii, la salvarea animalelor si la modalitati prin care noi ca si oameni putem fi mai economi dar si responsabili in acelasi timp cu mediul inconjurator.

Aceasta schimbare a comportamentului se datoreaza si taierilor masive, legale si ilegale de brazi de Craciun pentru ca statisticile ne arata ca anual, numai in Romania, peste 4 milioane de brazi sunt taiati din paduri cu ocazia apropierii sarbatorilor de iarna.  Mai mult decat atat, in fiecare an in Europa sunt taiati peste 60 de milioane de brazi.

La nivelul judetului Satu Mare, conform Institutului National de Statistica, volumul de rasinoase recoltate a scazut de la 4,6 mii de metri cubi in 2015 la 2,3 metri cubi in 2016, adică la jumătate.

Aceasta scadere este influentata si de interesul din ce in ce mai mare fata de brazii artificiali, care prind din ce in ce mai mult teren in preajma sarbatorilor de Craciun.

Agentia SEO TargetWeb a realizat un studiu la nivelul judetului Satu Mare si a scos la iveala faptul ca locuitorii arata un interes din ce in ce mai mare pentru brazii artificiali.

Pe baza informatiilor prezentate de specialistii site-ului TargetWeb.ro in ceea ce priveste volumul de cautari legate de brazii artificiali de Craciun se observa faptul ca locuitorii judetului Satu Mare arata un interes din ce in ce mai mare fata de achizitia brazilor  artificiali de Craciun. Astfel, interesul locuitorilor care cauta online brazi de Craciun artificiali a crescut cu 9% in perioada noiembrie-decembrie a anului 2016, fata de 2015.

La nivel national, interesul populatiei in ceea ce priveste brazii de Craciun in functie de numarul cautarilor online a crescut cu 22%. Intr-un top realizat in cadrul aceluiasi studiu, judetele fruntase in ceea ce priveste volumul de cautari online pentru brazi de Craciun artificiali sunt Bucuresti, Cluj, Constanta,Timis si Hunedoara. In ceea ce priveste evolutia interesului fata de brazii de Craciun, judetele cu cea mai mare crestere sunt Mehedinti, Ilfov, Harghita, Salaj, Bihor si Vaslui, Satu Mare ocupand pozitia 37 in lista.

Am luat legatura cu reprezentantii site-ului www.maniamall.ro, unul dintre cei mai mari importatori de brazi artificiali din Romania, care ne-au declarat:

"Brazii de Craciun artificiali au devenit un adevarat trend peste tot in lume, avand in vedere ca acestia pot inlocui cu succes clasicul brad natural. Alegerea unui brad artificial contribuie in mod direct la protejarea padurilor, care in ultimul deceniu au avut de suferit in urma defrisarilor.

Brazii de Craciun artificiali vin la pachet cu o serie de avantaje, printre cele mai importante fiind faptul ca se pot reutiliza pentru cativa ani la rand, nu produc niciun fel de dezordine in locuinta si pot fi depozitati cu usurinta. Acest interes din ce in ce mai crescut pentru brazii artificiali ar putea aduce rezultate pozitive pe termen lung in ceea ce priveste protejarea speciilor de rasinoase din paduri".

Conform datelor furnizate de Institutului National de Statistica, la finele anului 2016 fondul forestier al judetului Satu Mare se intindea pe 72.583 de hectare, dupa ce pe parcursul anului, volumul total de masă lemnoasă recoltată a fost de 84,2 mii de metri cubi.

Chiar daca alegerea brazilor artificiali in detrimentul celor naturali pare un pas mic pe care oamenii il pot face pentru protejarea mediul inconjurator si in special a padurilor de rasinoase, pe termen lung acest interes se va putea dovedi a fi unul care va aduce rezultate pozitive si in beneficiul tuturor. 

Tags: brazi  artificiali  craciun  
590 vizite
Distribuie pe

Se fac înscrieri la MENTORNET – programul pentru femei de afaceri
Marti, 18 Septembrie 2018
Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România implementează în perioada 21 Mai 2018 – 20 Mai 2019...   continuare

La Satu Mare se face cea mai bună bere din România!
Vineri, 3 August 2018
Ne mai desparte o săptămână de Festivalul Berii Artizanale, ce se va desfășura pentru prima dată la Satu Mare, iar organizatorii nu fac un secret din faptul că doresc să instituie...   continuare

Primul magazin Partener Enel deschis la Satu Mare
Luni, 16 Iulie 2018
Primul magazin Partener Enel din Satu Mare a fost deschis luni, astfel încât clienții persoane fizice și juridice vor beneficia de un punct dedicat de vânzări și vor putea să profite de oferte personalizate pe piața liberă atât pentru energie electrică, cât și pentru gaze naturale.   continuare

Chioșcurile de ziare, scoase la executare silită. Era ziarelor a apus la Satu Mare.
Sambata, 14 Iulie 2018
Era ziarelor a apus în județul Satu Mare. Ajunge să ne uităm pe un anunț pus pe site-ul licitatii-insolventa.ro, acolo unde sunt scoase la vânzare un număr de … 11 chioșcuri de ziare, în municipiul Satu Mare. Prețul total al acestora este de 7.834 de euro, cu valori cuprinse între 558 de euro și 1.387 de euro.   continuare

Ford Business Weeks: beneficii de exceptie pentru afacerea ta. Alege vehiculul comercial pe masura afacerii tale, la Ford West!
Vineri, 13 Iulie 2018
Vino in showroom-ul Ford West, la Business Weeks si primesti beneficii de exceptie pentru afacerea ta!   continuare