Locale Altele
Joi, 20 Ianuarie 2022
Joi, 20 Ian 2022
Podgorenii vor să aducă turiști la degustări de vinuri pe Dealurile Sătmarului
Florin Răchitan  - Sambata, 3 Februarie 2018

Asociația Viniviticultorilor din Podgoriile Tradiționale Sătmărene împlinește cinci ani de la înființare, iar la ședința aniversară ce a avut loc la Viile Satu Mare, conducerea acesteia a prezentat bilanțul și planurile de viitor ale organizației din care fac parte majoritatea producătorilor de vinuri nobile din județul nostru.

Cea mai importantă realizare a ultimului an a fost decizia Mnisterului Agriculturii, obținută în urma demersurilor inițiate cu sprijinul fostei conduceri a Consiliului Județean, prin care podgorenii sătmăreni au voie de acum înainte să-și vândă vinurile cu indicația geografică ”Dealurile Sătmarului” și nu ”Dealurile Crișanei”, cum greșit au fost catalogate vinurile produse în județul Satu Mare până acum.

Viticultorii sătmăreni au convingerea că această decizie aparent nesemnificativă îi va ajută să-și vândă mai bine marfa, iar pentru viitor au planuri ambițioase. Asociația lor este parteneră cu organizații similare din județele vecine din Ungaria și Ucraina în cadrul unui proiect tranfrontalier prin care doresc să obțină fonduri europene pentru dezvoltarea turismului combinat cu degustări de vinuri în regiunile cu podgorii tradiționale, după modelul celor din Tokaj, de exemplu.

În cadrul aceleiași ședințe festive, membrii asociației podgorenilor au acordat încredere actualei conduceri pentru un nou mandat, astfel că președinte a rămas Leiher Geza, el fiind ajutat de vicepreședinții Serli Csilla și Huszti Gyula.

Tags: vinuri  degustari  turism  
4282 vizite
Distribuie pe