Locale Altele
Sambata, 22 Septembrie 2018
Sam, 22 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Începe să se facă ordine în sistemul subvențiilor agricole din județul Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 16 Mai 2018

Conducerea Agenției de plăți și Intervenții în Agricultură din Satu Mare, în frunte cu directorul executiv Virgil Dragoș, a prezentat miercuri bilanțul campaniei din acest an a depunerilor de cereri unice de plată pentru suprafețele agricole exploatate în județ.

Potrivit datelor prezentate, au fost depuse 18.560 cereri, aferente unei suprafaţe totale de 228.269 hectare, iar pentru suprafețele mai mari de 50 hectare de teren agricol s-au depus un număr de 609 cereri, totalizând o suprafață totală de cca. 130.000 ha.

Se constată, de la an la an, o uşoară regresie a numărului de cereri, invers proporţional cu suprafaţa declarată, concluzia fiind că din ce în ce mai mulți fermieri preferă să-și comaseze terenurile și să se asocieze pentru a le lucra împreună, ceea ce constituie, în mod evident, un semnal pozitiv în ceea ce privește eficientizarea producției.

Responsabilii cu distribuirea subvențiilor agricole au precizat că, după ce au muncit mult peste program în ultimele săptămâni pentru a înregistra toate cererile fermierilor, până la sfârșitul acestei săptămâni funcționarii APIA vor avea câteva zile libere, însă de luni încolo, până la sfârșitul lunii mai, vor sta la dispoziția fermierilor pentru a opera eventualele modificări pe care doresc să le facă în cererile depuse până acum.

Subvențiile sunt acordate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Se preconizează ca primele plăți să se facă în cursul lunii octombrie, iar până la sfârșitul anului toți fermierii își vor primi toate sumele solicitate și aprobate.

Tags: subventii  agricole  apia  
762 vizite
Distribuie pe

Se fac înscrieri la MENTORNET – programul pentru femei de afaceri
Marti, 18 Septembrie 2018
Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România implementează în perioada 21 Mai 2018 – 20 Mai 2019...   continuare

La Satu Mare se face cea mai bună bere din România!
Vineri, 3 August 2018
Ne mai desparte o săptămână de Festivalul Berii Artizanale, ce se va desfășura pentru prima dată la Satu Mare, iar organizatorii nu fac un secret din faptul că doresc să instituie...   continuare

Primul magazin Partener Enel deschis la Satu Mare
Luni, 16 Iulie 2018
Primul magazin Partener Enel din Satu Mare a fost deschis luni, astfel încât clienții persoane fizice și juridice vor beneficia de un punct dedicat de vânzări și vor putea să profite de oferte personalizate pe piața liberă atât pentru energie electrică, cât și pentru gaze naturale.   continuare

Chioșcurile de ziare, scoase la executare silită. Era ziarelor a apus la Satu Mare.
Sambata, 14 Iulie 2018
Era ziarelor a apus în județul Satu Mare. Ajunge să ne uităm pe un anunț pus pe site-ul licitatii-insolventa.ro, acolo unde sunt scoase la vânzare un număr de … 11 chioșcuri de ziare, în municipiul Satu Mare. Prețul total al acestora este de 7.834 de euro, cu valori cuprinse între 558 de euro și 1.387 de euro.   continuare

Ford Business Weeks: beneficii de exceptie pentru afacerea ta. Alege vehiculul comercial pe masura afacerii tale, la Ford West!
Vineri, 13 Iulie 2018
Vino in showroom-ul Ford West, la Business Weeks si primesti beneficii de exceptie pentru afacerea ta!   continuare