Locale Altele
Vineri, 10 Iulie 2020
Vin, 10 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Drumarii sătmăreni se plâng că nu le mai iese profitul. Au făcut petiție la guvern
Florin Răchitan  - Miercuri, 10 Iulie 2019

La inițiativa principalelor firme sătmărene care se ocupă cu asfaltări de drumuri, Alfarom și Samcif, la Vila Poesis (știm, știm cum sună asta ;)) a avut loc miercuri o dezbatere organizată de Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, cu participarea reprezentanților altor firme din domeniul construcțiilor, majoritatea ”abonate” la contracte cu primăriile pentru lucrări publice.

Scopul întrunirii, prezentat de deputatul Octavian Petric, în calitatea sa de vicepreședinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), a fost acela de a stabili un punct de vedere comun în legătură cu problemele cu care se confruntă aceste firme în urma aplicării OUG 114/2018, care prevede majorarea salariului minim în domeniul construcțiilor la valoarea de 3.000 de lei.

După ce și-a spus fiecare of-ul, patronii au semnat și o petiție, prin care solicită Guvernului să modifice urgent ordonanța cu pricina, prin actualizarea valorii tuturor lucrărilor aflate în derulare, precum și a celor care urmează să fie scoase la licitație.

Ei se plâng că în ultimii ani au tot crescut prețurile materiilor prime, în timp ce studiile de fezabilitate aferente proiectelor în derulare datează din 2016, au fost promovate pentru finanțare în 2017, licitațiile pentru aceste proiecte au avut loc în 2018, iar execuția lor a fost programată pentru 2019 și 2020, însă fără să se actualizeze valorile cheltuielilor în funcție de creșterea prețurilor. Așa se explică faptul că pentru majoritatea lucrărilor scoase la licitație în 2019 nu s-a prezentat nimeni, valorile acestora fiind mult subevaluate față de prețurile actuale.

Colac peste pupăză, majorarea salariilor în sectorul bugetar a determinat reorientarea inginerilor spre posturi ”călduțe” din administrația publică, astfel că firmele se confruntă și cu o criză de personal specializat.

Tags: drumari  petitie  guvern  
745 vizite
Distribuie pe