Locale Altele
Marti, 5 Decembrie 2023
Marti, 5 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Investiție de peste 13 milioane euro la Alconor Carei în fabricarea hranei pentru animale de companie
ING Bank  - Joi, 9 Martie 2023

ING Bank România a finanțat cu 13,4 milioane de euro compania Alconor, cu capital integral românesc, ce activează în domeniul producției de băuturi răcoritoare, dar și de hrană pentru animale de companie.

Cu finanțarea acordată, Alconor vizează consolidarea segmentului de hrană uscată pentru animale de companie, prin creșterea capacității de producție și a portofoliului de produse, precum și acoperirea mai bună la nivel național.

În anul 2021, compania a demarat un proiect de investiții major care includea producția, ambalarea, distribuția și vânzarea de hrană pentru animale de companie, ce reprezenta un nou domeniu de activitate al societății. În contextul creșterii pieței de produse pentru animale de companie, prin noul credit contractat, Alconor Company are în vedere noi invesții importante.

„Parteneriatul cu Alconor datează încă din 2014. De la început, am apreciat viziunea, seriozitatea și planurile ambițioase, dar cu o fundație solidă, ale echipei Alconor. Relația noastră s-a consolidat frumos, iar astăzi, nouă ani mai târziu, compania a ajuns la o cifră de afaceri de aproape patru ori mai mare, de 263 milioane de lei în 2022. În această perioadă, expunerea de creditare oferită de ING a ajuns la 25 milioane de euro, care acoperă nevoia de capital de lucru a companiei, dar și finantarea proiectelor de investiții. Printre acestea, s-au numărat extinderea capacității fabricii din Carei, achiziția de tehnologii de ultimă generație și expansiunea în regiunea București – Ilfov prin unitatea de producție situată în Voluntari, cu o performanță ridicată.

Ne bucurăm să fim alături de compania Alconor și să îi sprijinim, în continuare, pentru a explora noi nișe, a răspunde nevoilor pieței și a valorifica oportunități de afaceri.”, spune Alexandrina Băluță, Manager Strategie Companii Medii, în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

Planurile de viitor ale companiei Alconor includ extinderea sortimentelor de hrană pentru animalele de companie, pentru a oferi și conserve cu mâncare umedă. Obiectivul Alconor este să ofere hrană completă, diversificată și să promoveze un stil de viață sănătos pentru animalele de companie.

Compania Alconor, cu sediul în Carei, are o prezență de 24 de ani de activitate în producţia de apă de izvor, băuturi răcoritoare şi energizante pe piața din România. Totodată, pe lângă fabricarea produselor proprii, compania Alconor îmbuteliază mărci private pentru cei mai mari retaileri din piaţa românească. De-a lungul timpului, structura companiei, flexibilitatea și diversificarea produselor si serviciilor au permis companiei Alconor să se adapteze continuu la schimbările impuse de piață.

3045 vizite
Distribuie pe