Locale Altele
Marti, 26 Septembrie 2023
Marti, 26 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O sută de milioane de euro în plus pentru fermierii români afectați de războiul din Ucraina
PNL Satu Mare  - Joi, 20 Aprilie 2023

România va pune în aplicare măsuri suplimentare pentru a asigura tranzitul cerealelor ucrainene prin țară și va primi, în schimb, sume suplimentare în valoare de 100 milioane de euro pentru despăgubirea fermierilor afectați de criza cauzată de războiul din țara vecină.

Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan.

”După trei scrisori trimise de Delegația EPP România Comisiei Europene, intervenția președintelui Klaus Iohannis de după anunțul despăgubirilor ridicole inițiale, adică 54 de milioane total, din care Romania a luat doar 10,5 milioane euro, cererea mea directă adresată Ursulei von de Leyen din plenul Parlamentului, plus scrisoarea comună a 5 guverne, plus susținerea fără ezitări a președintelui Popularilor Europeni, Manfred Weber, iată că se mișcă lucrurile” – a declarat Rareș Bogdan.

Comisia Europeană a înțeles că fermierii din câteva state riscă falimentul, căci cerealele lor stau în hambare și putrezesc. Din scrisoarea trimisă de Comisie guvernelor rezultă că aceasta se va asigura că tranzitul produselor agricole din Ucraina către beneficiari UE sau țări terțe este fără probleme.

România va sigila și monitoriza toate transporturile de cereale din Ucraina. Mai mult, Autoritatea Sanitar-Veterinară va controla la vamă nivelul de pesticide din produsele provenite din Ucraina.

825 vizite
Distribuie pe