Locale Altele
Sambata, 8 August 2020
Sam, 8 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
500 de sătmăreni la Bursa locurilor de muncă
Lorena Georgi  - Vineri, 26 Septembrie 2008

Peste 500 de persoane au participat astăzi la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, care s-a desfăşurat simultan la Satu Mare şi Carei.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, bursa s-a bucurat de un real succes în rândul sătmărenilor, 180 de persoane fiind selecţionate pentru încadrarea în muncă. Totodată, la Carei, alte 21 de persoane au fost selecţionate. La Satu Mare au participat 48 de agenţi economici care au oferit 391 locuri de muncă. Au fost prezente 480 de persoane, 390 fiind tineri absolvenţi, din care 180 au fost selectaţi în vederea încadrării. Un numar de 14 absolvenţi au fost angajaţi pe loc. La Carei au participat la Bursa pentru absolvenţi 12 agenţi economici, care au oferit 18 locuri de muncă. Au fost prezente 65 de persoane, din care 10 au fost angajate pe loc.

Dat fiind faptul că unul dintre principiile de bază în aplicarea politicilor de ocupare a forţei de muncă este egalitatea de şanse pe piaţa muncii atât la angajare, cât şi la locul de muncă, Agenţia Naţională de Egalitate în Şanse a avut un punct de informare, iar reprezentantul filialei Satu Mare, Adriana Iliescu Pintea, i-a informat pe participanţi despre drepturile la tratament egal în ceea ce priveşte angajarea.

Tinerilor interesaţi li s-a prezentat de către AJOFM Satu Mare, prin reprezentantul EURES, şi oferta de muncă pentru străinătate, precum şi condiţiile impuse.  Cel mai mare interes s-a manifestat pentru locurile de muncă existente în Germania, Marea Britanie, Ungaria şi Cehia, respectiv pentru meseriile de recepţioner, dulgher, operator ceramică, bucătar sau specialist IT. Prezenţi la Bursa pentru absolvenţi pentru a-şi prezenta serviciile au fost şi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare şi ai Centrului Militar Satu Mare.

Tags: bursa  locuri munca  absolventi  
5743 vizite
Distribuie pe