Locale Altele
Sambata, 4 Iulie 2020
Sam, 4 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grâul şi floarea soarelui, afectate grav de inundaţiile din acest an
Leontina Volosciuc  - Marti, 30 Septembrie 2008

Culturile de grâu şi cele de floarea soarelui au fost cele mai afectate de inundaţiile şi seceta înregistrate în acest an. Ploile şi inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie au compromis un sfert din culturile de grâu din judeţ, pe suprafeţe întinse acesta încolţind în spic.

De asemenea, ploile căzute în urmă cu aproximativ două săptămâni au întârziat recoltatul la floarea soarelui, a precizat cosilierul Antoneta Horcaci din cadrul Direcţiei Agricole Satu Mare, fapt ce a dus la scăderea producţiei cu câte 200-300 kg la hectar. În prezent, aproape întreaga cantitate de florea-soarelui de pe cele 19.000 hectare din judeţ se află încă pe câmp.

Consilierul Direcţiei Agricole a mai precizat că şi seceta din acest an a adus pagube agricultorilor sătmăreni, deoarece a întârziat şi îngreunat aratul, iar agricultorii nu şi-au putut semăna terenurile. Cu o situaţie dificilă se confruntă şi producătorii care deţin suprafeţe de viţă-de-vie. Din cauza ploilor abundente, a avut loc o adevărată explozie de boli ale viţei-de-vie. Suprafeţe întinse au fost lovite de mană, boală pentru care nu s-a putut interveni cu tratamente din cauza precipitaţiilor abundente.

Tags: floarea soarelui  grau  afectat  inundatii  
1282 vizite
Distribuie pe