Locale Altele
Marti, 5 Decembrie 2023
Marti, 5 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prima fabrică de panouri solare din Romānia, la Vetiş
Florin Răchitan  - Miercuri, 2 Iunie 2010

Īn Parcul Industrial Vetiş a fost inaugurat miercuri prima fabrică de panouri fotovoltaice din Romānia.

Īntreprinderea ce aparţine de o firmă īnregistrată īn Cipru, dar care are subsidiare īn mai multe ţări europene, produce panouri solare ce vor fi exportate īn special īn Europa de Est, dar şi īn ţări vestice precum Italia, Spania, Grecia sau Portugalia.

Hala din parcul industrial se īntinde pe o suprafață de 3000 metri pătrați, iar linia de ansamblare este complet automatizată. Īn prezent, īn fabrică lucrează doar 17 persoane, dar pānă īn luna decembrie numărul angajaților va ajunge la 30.

Ș
eful departamentului de Dezvoltare Internațională din cadrul companiei, portughezul Andre Fraja, a declarat că a ales județul Satu Mare pentru că este, din punct de vedere strategic, o zonă foarte bună. Mai mult, aici a găsit oameni dispuși să īnvețe cum se lucrează īn această fabrică.

Renovatio Solar produce module fotovoltaice mono si policristaline pe baza de siliciu. Conform reprezentanților companiei, īn fabrică se vor produce anual 250.000 de panouri.

Prezent la inaugurare, primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes a vorbit despre posibilitatea unei colaborări pe termen lung cu firma de panouri solare.

„Am discutat cu specialiștii și s-ar putea să semnăm un proiect cu aceștia. Actuala groapă de gunoi, care va dispărea peste cāteva luni, va lăsa īn urmă un spațiu care nu poate fi folosit pentru orice. Drept urmare, amplasarea acestor panouri acolo poate ne-ar ajuta să creăm energie pentru iluminatul public, economisānd astfel sume mari de bani“ - a declarat Iuliu Ilyes.

12406 vizite
Distribuie pe

Buna ziua
prea stimate d-n.,
vin catre dvs cu mea rugaminte pentru a-mi da o mica informative tehnicasi anume:
Cand cntroaltii sau verificat panelulire cu ce puere de lumina [in lumeni ]le verificatisi care sunt rezulatele primite si daca sr poate in volti si amperidaca se poate .
Va multumescdin tot sufletul anticipat.
Cu mult repect si apreciere
ANDREI
2018-07-26 23:49:23