Locale Altele
Duminica, 25 Septembrie 2022
Dum, 25 Sept 2022
Impozite plătite cu cardul
Leontina Volosciuc  - Miercuri, 1 Octombrie 2008

Persoanele fizice vor putea achita online, prin intermediul cardului bancar, impozitul pe venit, începând de azi, potrivit unui ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
 
Prin intermediul cardurilor bancare vor putea fi achitate impozitul pe venit, plăţile anticipate cu titlul de impozit sau cele rezultate din regularizările aferente impozitului pe venit. De asemenea, pe card vor putea fi plătite şi impozitul pe veniturile din activităţi comerciale, din profesii libere, din drepturi de proprietate intelectuală, din cedarea folosinţei bunurilor (chirii), precum şi impozitul pe câştigurile din transferul titlurilor de valoare, din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va încheia contracte cu bănci acceptatoare de tranzacţii online cu carduri, selectate în acest sens. ANAF şi băncile selectate vor stabili, prin contractele încheiate, schimburile de informaţii necesare între cele două părţi pentru funcţionarea corespunzătoare a sistemului de încasări online, prin intermediul cardurilor bancare, a obligaţiilor fiscale.

Tags: card  bancomat  impozit  
2609 vizite
Distribuie pe