Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fonduri de câte un million de lei pentru proiecte turistice în judeţ
Lorena Georgi  - Vineri, 10 Octombrie 2008

Primarii localităţilor de pe raza judeţului Satu Mare precum şi şefii agenţiilor de turism au aflat astăzi mai multe despre programele de finanţare a turismului.
 
Evenimentul de promovare a Axei Prioritare 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului” din cadrul Programului Operaţional Regional s-a desfăşurat astăzi, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean. Au participat prefectul Radu Bud, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, vicepreşedinţii Valentin Macec şi Adrian Ştef, precum şi directorul Camerei de Comerţ, Daniela Culic. Din partea Ministerului pentru IMM-uri, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale au participat directorii Gabriela Bostănescu, Anca Mihăilă şi Petre Păduraru, precum şi secretarul de stat Lucia Morariu.

Obiectivul evenimentului de astăzi a fost acela de a oferi celor interesaţi informaţii despre modalităţi de accesare a fondurilor europene nerambursabile, condiţii de eligibilitate ce trebuie îndeplinite, modul de completare şi depunere a cererilor de finanţare, precum şi despre procesul de evaluare, selecţie şi contractare a proiectelor. Astfel, primarii au fost informaţi că pot depune proiecte pe programe de turism local până pe data de 16 ianuarie 2009. Valoarea unui proiect pentru dezvoltarea şi consolidarea turismului intern se situează între 170.000 şi 1.000.000 de lei. Contribuţia minimă a solicitantului este de 2% din valoarea maximă a cheltuielilor eligibile.

Tags: turism  fonduri  por  
2396 vizite
Distribuie pe