Locale Altele
Joi, 29 Octombrie 2020
Joi, 29 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevi de la Economic, la concursul regional de Business Plan
Florentina Chiş  - Marti, 12 Aprilie 2011

La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul proiectului ”Centre Start-Up pentru tineri – START YOU” s-a desfășurat în județul Bistrița-Năsăud competiția ”Business Plan” 2010/2011- faza Regională. Gazda acestui eveniment a fost Centrul Start-UP Nord-Vest, situat în incinta Grupului Școlar Agricol din municipiul Bistrița.

 

Șase echipe formate din elevi de clasele a XI-a și a XII-a din Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și Bistrița Năsăud și-au prezentat propriul plan de afaceri.

Profesionalismul tinerilor și buna lor pregătire au îngreunat sarcina juriului de a desemna echipa care să reprezinte  regiunea Nord-Vest la etapa următoare, care va avea loc în luna mai la București.

 

Județul Satu Mare a fost reprezentat de Firma de exercițiu OLIMPIA DECORATION SRL, de la Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș”, coordonate de profesoara Angela Crișan. Elevele Glodean Carmen și Miszig Edina din clasa a XI-a D a acestui colegiu au fost delegate la acest eveniment de managerul întreprinderii simulate, Pascan Gianina.

 

Doar elevii claselor a XI-a și a XII-a de la liceele cu profil servicii se întâlnesc cu conceptul de ”întreprindere simulată”, acesta fiind o metodă prin care se exersează procesele economice existente în firmele reale.

 

Fiecare întreprindere simulată este structurată pe departamente: resurse umane, secretariat, marketing, desfacere, financiar-contabilitate, ... adică viață reală.

 

La finalul competiției, președintele juriului - responsabilul centrului Bistrița - Marius Moldovan, a subliniat faptul că toate firmele de exercițiu prezente în concurs au demonstrat o gândire pozitivă, consecvență, mentalitate de luptător și de învingător şi a însărcinat echipajul din Bihor să reprezinte regiunea la faza națională, iar despre echipajul județului nostru a afirmat: ”Contribuția echipei din Satu Mare a adus plus valoare unei competiții de nivel regional”.

1832 vizite
Distribuie pe