Locale Altele
Joi, 6 August 2020
Joi, 6 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Schimb de ştiri locale peste graniţă
Florin Răchitan  - Marti, 12 Iulie 2011

Primăria oraşului Csenger din Ungaria a găzduit marţi lansarea proiectului „Ecoinfo – informaţia ca putere economică”, derulat împreună de două organizaţii non-guvernamentale din Satu Mare şi Nyiregyhaza şi având ca parteneri posturile locale de radio din judeţele Satu Mare şi Szabolcs-Szatmar-Bereg.

Proiectul constă în realizarea unor buletine de ştiri cu informaţii locale din cele două judeţe, difuzate de o parte şi de alta a graniţei.

 

La evenimentul de la Csenger au participat reprezentanţii instituţiilor partenere în acest proiect cu finanţare europeană, dar şi invitaţi de la firme, ONG-uri şi administraţii publice locale.

 

După cuvântul de deschidere al primarului oraşului Csenger, Forjan Zsolt, au urmat prezentările făcute de participanţii la proiect, fiecare dintre ei accentuând ideea apropierii comunităţilor locale de o parte şi de alta a graniţei româno-maghiare prin schimbul de informaţii despre tot ce se întâmplă în localităţile vecine în domeniul administrativ, economic sau cultural.


 

Pe lângă buletinele de ştiri care se difuzează deja la posturile locale de radio, partenerii din acest proiect realizează şi un site de ştiri traduse în limbile română şi maghiară.

1922 vizite
Distribuie pe