Locale Altele
Marti, 22 Septembrie 2020
Marti, 22 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Înscrieri online pentru finanţări oferite tinerilor întreprinzători
Camera de Comerţ Satu Mare  - Marti, 14 Februarie 2012

Pe site-ul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi  Mijlocii – www.aippimm.ro a fost publicat Ghidul solicitantului aferent apelului din anul 2012 a programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri.

 

Acest ghid prezintă regulile pentru pregătirea, întocmirea şi depunerea on-line a planurilor de afaceri şi descrie modalitatea de selecţie, aprobare şi derulare a finanţării.

Au fost publicate şi formularele specifice documentaţiei care va trebui depusă, inclusiv un model de plan de afacere, realizat pe structura formularelor care vor trebui să fie completate la înscrierea on-line.

 

Prin program se intenţionează oferirea unui sprijin atât financiar maxim 10.000 de euro ajutor financiar nerambursabil pentru cofinanţarea în proporţie de maxim 50% a unor cheltuieli de investiţii sau de operare, garantarea în limită de maxim 80%, dar nu mai mult de 80.000 de euro, a unor credite , cât şi fiscal scutirea de la plata contribuţiilor sociale aferente angajatorului, pentru maxim 4 angajaţi, pe o perioadă de 3 ani , tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, care doresc să înceapă o afacere. Bugetul alocat programului în acest an este de 21 milioane lei.

 

În program pot participa solicitanţii care şi-au constituit deja o firmă de tip SRL-D SRL-Debutant , formă de organizare specifică şi obligatorie acestui program, sau îşi constituie, la Oficiul Registrului Comerţului, o astfel de firmă. Procesul de înmatriculare al firmei este scutit de taxe, toate costurile de  înfiinţare a firmei fiind suportate prin program.

 

Una din condiţiile care trebuie îndeplinite de tinerii care îşi constituie acest tip de firmă şi care se certifică printr-o declaraţie pe proprie răspundere la înmatriculare este ca aceştia să nu fi participat anterior ca acţionar sau asociat într-o altă întreprindere constituită în Spaţiul Economic European.

 

Prima încercare la care vor fi supuşi tinerii aspiranţi la susţinerea debutului lor în afaceri va fi realizarea procesului de înscriere on-line. Începând de miercuri, 15 februarie 2012, orele 10, se va deschide sesiunea de înscrieri on-line pe site-ul www.aippimm.ro sau accesând link-ul http://programenationale2012.aippimm.ro  Procedura de înscriere on-line este continuă.

 

După crearea unui cont personalizat de acces, solicitanţii vor trebui să completeze on-line datele de identificare ale firmei de tip SRL-D, elemente descriptive ale afacerii pe care intenţionează să o înceapă, cât şi elemente din planul de afaceri redactat în acest scop.

 

Acceptarea pentru participare în acest program se va face conform principiului "primul venit – primul servit", realizat electronic prin procesul de înscriere on-line, cu condiţia obţinerii unui punctaj de cel puţin 60 de puncte. Toate detaliile procedurii de înscriere on-line sunt prezentate foarte sugestiv în text şi imagini în Ghidul solicitantului.


Pentru detalii şi informaţii suplimentare referitoare la aceste programe, adresăm întreprinzătorilor invitaţia de a apela la serviciile de informare şi asistenţă oferite de Centrul de Informare, Asistenţă şi Instruire Satu Mare, care funcţionează în clădirea Camerei de Comerţ şi Industrie, strada Decebal nr. 4, etaj II, cam. 203.

 

Reperele de contact sunt: telefon 0261-711243, fax 0261-711243, telefoane mobile 0757-108574, 0732-813414, 0771-365487; e-mail cristian.ratiu@aippimm.ro. Persoană de contact: Cristian RAŢIU

1489 vizite
Distribuie pe