Locale Altele
Sambata, 4 Iulie 2020
Sam, 4 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Conferinţă cu fostul negociator cu UE, Vasile Puşcaş, la Satu Mare
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Duminica, 22 Iulie 2012

Consiliul Judetean Satu Mare si Centrul pentru Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Dezvoltării Durabile organizeaza marti, incepand cu ora 12,  conferinta „Strategia de Dezvoltare Durabilă a UE şi Politica de Coeziune – ce trebuie să facă autorităţile locale ?”, tema principala fiind informarea şi promovarea politicilor UE privind antreprenoriatul şi dezvoltarea durabilă.

 

Cu acest prilej va fi prezent la Satu Mare profesorul universitar Vasile Puşcaş, fost negociator şef al României cu Uniunea Europeană, la conferinta fiind invitati sa participe toti primarii si viceprimarii din judet, dar si alti reprezentanti ai administratiei publice locale.

 

Temele discutate vizează prezentarea oportunităţilor de atragere a fondurilor europene de către autorităţile publice, dar şi pentru iniţierea afacerilor, pentru susţinerea IMM-urilor şi a posibilităţilor de formare profesională în domeniul antreprenoriatului şi al dezvoltării durabile.

 

Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat ca doreste sa acorde un sprijin real administratiilor locale din judet privind accesarea de proiecte finantate din fonduri europene, precum si privind implementarea proiectelor aflate in derulare.

 

La randul sau, profesorul Vasile Puscas a afirmat ca România nu a excelat în ultimii ani prin utilizarea finanţărilor europene ca surse de investiţii publice şi private.

 

„Nu cred că autorităţile româneşti sunt incapabile să recurgă la aceste surse de investiţii. Sunt convins că îndeosebi autorităţile locale au o capacitate antreprenorială remarcabilă şi, în multe cazuri, pot da lecţii autorităţilor centrale, inclusiv în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene. Dacă am eşuat lamentabil în actualul exerciţiu bugetar european, nu înseamnă că nu am putea performa în etapa următoare” - susţine fostul negociator şef cu Uniunea Europeană, profesorul Vasile Puşcaş.

 

Un număr de 1.340 de viitori antreprenori au ocazia de a se instrui şi dezvolta gratuit prin programele oferite de Centrul pentru Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Dezvoltării Durabile prin intermediul programului cofinanţat din Fondul Social European (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013).

 

Obiectivul general al Centrului pentru Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Dezvoltarii Durabile este sprijinirea iniţierii de noi afaceri, formarea competenţelor antreprenoriale şi manageriale şi oferirea consultanţei pentru dezvoltarea afacerilor.

1371 vizite
Distribuie pe