Locale Altele
Marti, 2 Martie 2021
Marti, 2 Mar 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Podgorie refăcută din bani europeni la Halmeu Vii
Prefectura Satu Mare  - Joi, 2 August 2012

Prefectul Eugeniu Avram a participat joi la recepţia finală a unui proiectul derulat prin finanţare europeană în zona viticolă Halmeu.
 


Recepţia calitativă şi cantitativă a lucrărilor s-a realizat de către Alexandru Szentesi şi Marcel Ardelean, specialişti în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Satu Mare, şi în prezenţa administratorului Borsos Sandor, din partea titularului de proiect.

 

Pentru revigorarea şi readucerea în circuitul productiv a terenurilor degradate şi reconversia soiurilor de viţă de vie, APIA a aprobat un proiect în valoare de 556.000 lei pentru o suprafaţă de 3,5 hectare în zona Halmeu Vii şi Turulung Vii, cu implementare în perioada 2011- 2014, ce a prevăzut lucrări extrem de complexe pentru refacerea solului şi plantarea de viţă de vie din soiuri nobile autohtone.

 

Centrul viticol Halmeu a intrat în degradare după 1989 cu toate că, potrivit specialiştilor, este unul de valoare la nivelul judeţului, iar vinurile obţinute din strugurii cultivaţi în regiunea respectivă sunt apreciate de cunoscători şi nu numai de ei.

 

Prefectul a ţinut să-l felicite pe administratorul Borsos pentru modul şi calitatea în care au fost realizate lucrările, pentru pasiunea de care dă dovadă în refacerea tradiţiei viticole în zona Halmeului, respectiv pentru numărul de noi locuri de muncă create prin implementarea proiectului într-o regiune în care nu sunt prea multe şanse pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

 

Prefectul Avram s-a declarat un puternic susţinător al oricăror proiecte ce vizează dezvoltarea agriculturii şi agroturismului în judeţul Satu Mare şi îndeamnă pe toţi cei care doresc să se adreseze APIA pentru a fi consiliaţi şi sprijiniţi în accesarea fondurilor europene.

3013 vizite
Distribuie pe