Locale Altele
Sambata, 24 Martie 2018
Sam, 24 Mar 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a deschis ştrandul
Florin Răchitan  - Vineri, 3 August 2012

Cu mult timp înainte de ora anunţată oficial pentru deschidere, la poarta de intrare a ştrandului din Satu Mare s-au adunat sute de oameni care doreau să intre pentru a fi prezenţi la inaugurarea bazei de agrement, după mai bine de un deceniu de când a fost lăsată în paragină şi la trei ani de la începerea lucrărilor de modernizare.

 

După o întârziere zdravănă, dar motivată, panglica inaugurală a fost tăiată de patronul firmei care a concesionat ştrandul sătmărean pe 49 de ani, Vasile Ţânţaş, primarul Dorel Coica, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi senatorul Valer Marian.

 

Gazda evenimentului şi-a însoţit oaspeţii într-un tur al zonei ştrandului ce a putut fi dată în folosinţă încă de acum, explicându-le faptul că pentru finalizarea construcţiei hotelului şi celorlalte clădiri mai aşteaptă un credit bancar de trei milioane de euro şi speră să termine lucrările până anul viitor.

 

Deocamdată, sătmărenii se pot bucura de cele şase piscine amenajate în incinta ştrandului, dintre care două sunt pentru copii, o piscină cu apă termală, o piscină de agrement cu o adâncime maximă de 1,4 metri, o piscină polo, cu o adâncime maximă de 1,6 metri, şi o piscină semi-olimpică, cu o adâncime de 1,8 metri, care va fi dotată cu tobogane.

 

Preţul unui bilet a fost stabilit până la urmă la 18 lei, cu reducere de 50% pentru pensionari şi copii, ştrandul fiind deschis zilnic între 9 - 23. După ora 18 se vor acorda reduceri la preţul biletului.

 

Sătmărenii trebuie să ştie că este interzis accesul în incinta ștrandului cu răcoritoare sau mâncare, fiind permis doar consumul celor cumpărate de la spațiile comerciale din incinta zonei de agrement.
 

 

Iniţial, mulţimea a fost ţinută la poartă, iar proprietarii au vrut să perceapă taxe de intrare, dar oamenii, încurajaţi de prezenţa ziariştilor în zonă, au început să protesteze, spunând că la orice inaugurare se acordă gratuităţi, astfel că, până la urmă, unul dintre băieţii patronului, Beny Ţânţaş, a dat indicaţii bodyguarzilor de la poartă să permită accesul gratuit tuturor celor care doreau să intre.
 

 

„Poporul a ocupat ştrandul” şi în două minute după ce puhoiul de oameni a pătruns pe poartă, toate plajele cu nisip erau acoperite de pături.

10423 vizite
Distribuie pe

Pregătiri și înscrieri pentru o nouă ediție Expo ”Fabricat în Satu Mare”
Marti, 20 Martie 2018
Asociația Economică Româno-Germană Satu Mare, în parteneriat cu Camera Meșteșugarilor Satu Mare va organiza în perioada 11 – 13 mai 2018, în hala fostului Supermarket INTEREX, cea de-a VII-a ediție a expoziției „Fabricat în Satu Mare”.   continuare

Componente pentru mașinile electrice BMW din noua generație, produse la ZES Zollner Satu Mare
Miercuri, 14 Martie 2018
Concernul german Zollner Elektronik AG a organizat la locaţia firmei din Satu Mare, ZES Zollner Electronic S.R.L., „Ziua furnizorilor BMW Heat Inverter Gen5”. Furnizorul de servicii EMS bavarez din Zandt a invitat reprezentanți și furnizori BMW la Satu Mare, pentru a-şi crea o imagine la faţa locului, în ceea ce priveşte producţia...   continuare

Căutătorii de cămări revin în Săptămâna Românească de la LIDL și oferă un nou premiu de 10.000 euro
Marti, 6 Martie 2018
În Săptămâna Românească de la Lidl,„Căutătorii de Cămări”pornesc într-o nouă călătorie culinară, pentru a descoperi bucatele ascunse ale României. Cei care cunosc rețete românești...   continuare

Podgorenii vor să aducă turiști la degustări de vinuri pe Dealurile Sătmarului
Sambata, 3 Februarie 2018
Asociația Viniviticultorilor din Podgoriile Tradiționale Sătmărene împlinește cinci ani de la înființare, iar la ședința aniversară ce a avut loc la Viile Satu Mare...   continuare

Sătmărenii sunt interesaţi de oferta de locuri de muncă la Polipol Mobila
Sambata, 27 Ianuarie 2018
Reprezentanţii societăţii Polipol Mobila, conduşi de directorul general Dan Brumboiu, au susţinut sâmbătă la Satu Mare o sesiune de informare despre oportunităţile de angajare la fabrica din Foieni, ei fiind căutaţi de număr mare de sătmăreni la standul amenajat la intrarea în Galeria Auchan.   continuare