Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Peste 20 de tone de deşeuri electrice adunate la Satu Mare
RoRec  - Luni, 22 Octombrie 2012

Peste 20.000 kg deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate la acţiunea din cadrul campaniei “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare” din municipiul Satu Mare. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia RoRec împreună cu Primăria Satu Mare.

 

La sfârşitul săptămânii trecute, aproximativ 1.400 de sătmăreni au adus la punctele de colectare peste 20 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

 

Totodată, acţiunea de colectare din municipiul Satu Mare s-a bucurat de participarea a nu mai puţin de 30 de voluntari de la şcolile în jurul cărora s-au organizat punctele de colectare, care au înţeles cât de important este să avem un mediu cât mai curat. Numărul obiectelor colectate cu ajutorul acestor voluntari este de aproximativ 2.000.

                                                          

Toti deponentii au fost inscrisi automat la tombola cu premii, care a avut loc duminica la Casa Verde din Gradina Romei. In cadrul tombolei au fost premiati 30 de voluntari, elevi ai scolilor in preajma carora au fost organizate puncte de colectare provizorii in zilele de 20 si 21 octombrie.

 

Tot in cadrul tombolei au fost desemnati si castigatorii. Astfel, primesc cate un fier de calcat SEVERIN: Padurean Patricia, Molnar Gabriela, Osan Maria, Szilagi Stefan, Tusos Attila. Cuptoarele cu microunde Candy au fost castigare de catre: Corneliu Nistor, Gyerman Otto, Nyeki Liviu, Dolhai Rebeka, Munteanu Radu. Cele 4 hote Indesit au fost castigate de catre: Vastag Pal Miklos, Maskai Maria, Chicmiharan Melania, Negru Adrian. Cele 2 combine frigorifice Candy au fost castigate de Kompasz Toma Florian si Tinta Doina.

 

O parte a castigatorilor, fiind prezenti la tragerea la sorti de duminica, si-au ridicat pe loc premiile. Ceilalti castigatorii sunt invitati marti, 23 octombrie, ora 15.00 sa-si ridice premiile de la Casa Verde – Gradina Romei.

 

Detaliile despre programul campaniei de mediu şi regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro 

 

De la începutul anului 2012 şi până în septembrie 2012, campania "Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!" a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec a ajuns în peste 1.000 de localităţi din mediul urban şi rural.

Cei peste 107.000 de participanţi la acţiunile de colectare DEEE s-au debarasat, până la 1 septembrie 2012, de aproximativ 1.250.000 kilograme de echipamente electronice şi electrice vechi, în cadrul celor 500 de acţiuni deja derulate la nivel naţional. Această uriaşă cantitate de deşeuri a putut fi adunată cu sprijinul unui număr de aproape 1.800 de voluntari.

1904 vizite
Distribuie pe