Locale Altele
Joi, 22 Octombrie 2020
Joi, 22 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Oamenii din Hodod cer ajutorul prefectului în vânzarea animalelor
Prefectura Satu Mare  - Luni, 5 Noiembrie 2012

În seria deplasărilor în teren, prefectul Eugeniu Avram s-a aflat luni în târgul organizat în fiecare lună în comuna Hodod. La acest târg, considerat o sărbătoare pentru cetăţenii din respectiva zonă, vin oamenii din toate comunele învecinate Hododului, dar şi din comunele din judeţele Sălaj şi Maramureş.

 

Asaltat de oameni, care au ţinut să aprecieze faptul că se apropie de problemele lor prin discuţiile directe în târguri, prefectului Eugeniu Avram i-au fost prezentate nemulţumirile legate de unele condiţii restrictive pentru acordarea subvenţiilor pentru sectorul agricol, aspectele legate de aplicarea fondului funciar şi imposibilitatea unora de a intra în posesia terenurilor moştenite.

 

Cea mai des invocată problemă de oamenii aflaţi în târg a vizat scăderea preţului la animale, însă solicitarea adresată prefectului se referă la necesitatea modificării legislaţiei actuale în sensul acordării posibilităţii preluării porcilor pentru sacrificare şi comercializare de către abatoarele autorizate de la persoanele fizice, în prezent acest lucru fiind permis doar în cazul agenţilor economici ce au ca şi obiect de activitate creşterea animalelor.
 

 

Prefectul judeţului a promis că va informa Guvernul în legătură cu doleanţa cetăţenilor pentru a iniţia o propunere de modificare a actelor normative, totodată va prezenta această problemă parlamentarilor sătmăreni care doresc să sprijine acest demers, care vine în ajutorul cetăţenilor de a-şi putea valorifica animalele crescute in gospodării, pentru mulţi din mediul rural fiind unica sursă de venit.

1219 vizite
Distribuie pe