Locale Altele
Miercuri, 8 Decembrie 2021
Mie, 8 Dec 2021
LocaleSportAlteleOh CanadaOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Probabil l-au crezut musulman
SM Online  - Sambata, 2 Aprilie 2016

Un membru al comunității sikh din Canada a fost atacat pe stradă în capitala formală a provinciei Quebec de un grup de trei tineri.

Potrivit propriilor declarații, Supninder Singh Khehra, rezident în Toronto, se afla în vacanță în Quebec City și a ieșit seara la o plimbare împreună cu un prieten, care a și filmat întreaga scenă a atacului.

În imaginile video se vede cum trei tineri coboară dintr-o mașină și încep să-l lovească pe bărbatul sikh cu pumnii și picioarele, după ce anterior l-au insultat în limba franceză, pe care Khehra nu o înțelege.

Norocul lui a fost că exact atunci s-a apropiat o mașină a Poliției, iar cei trei tineri au urcat înapoi în mașina lor și au părăsit în grabă locul incidentului.

Victima crede că atacul a avut motivație rasială și nu exclude ipoteza potrivit căreia atacatorii l-ar fi confundat cu un musulman.

Membrii comunității sikh, numărând aproximativ 30 milioane de oameni în toată lumea, sunt adepții unei religii monoteiste ce s-a răspândit pe teritoriul de azi al Indiei și Pakistanului.

Ei resping atât politeismul hindus, cât și intolerența musulmană, fiind cunoscuți ca oameni pașnici, care respectă și protejează orice ființă vie.

În Canada, sikhii sunt apreciați pentru hărnicia lor și capacitatea de a se integra fără probleme în societatea modernă. 

Unul dintre cei mai cunoscuți sikhi canadieni este chiar actualul ministru al Apărării Naționale, Harjit Sajjan, un veteran al operațiunilor militare din Afganistan, unde a condus un regiment al armatei țării sale de adopție.

La fel ca în SUA, însă, membrii comunității sikh devin uneori victime ale atacurilor care nu-i vizează neapărat pe ei, ci pe musulmanii cu care sunt confundați din cauza turbanului asemănător pe care îl poartă pe cap. De-altfel, și în timpul incidentului din Quebec City, atacatorii au insistat să-i smulgă victimei turbanul de pe cap.

Atacul a avut loc pe fondul tensiunilor crescânde, după ce premierul Justin Trudeau a anunțat recent o suplimentare cu 10.000 a numărului de refugiați sirieni pe care Canada s-a angajat să-i primească în cadrul efortului internațional de relocare a lor din taberele aflate în țările învecinate cu Siria.

Tags: sikh  atac  quebec  


1394 vizite
Distribuie pe


Omagiu impresionant al ”nepoților” pentru ”bunica” tuturor din Canada
Dispută teritorială între Canada și Danemarca pentru o insuliță înghețată, rezolvată cu whisky și șnaps
Posibil guvern minoritar și în Canada
Răzbunare canadiană: televiziunea publică a tăiat secvența din Singur Acasă 2 în care apare Donald Trump
Nevasta vrea să-l mute pe Prințul Harry în Canada, iar un lanț de fast-food le-ar oferi cafea gratis pe toată viața. N-a fost o idee prea bună ;))
A mai căzut o redută a hipsterismului politic în Canada: conservatorii revin la putere în Alberta
O revoltă națională a indigenilor paralizează Canada
Premierul Canadei – povestea decăderii de la Love Affair la Lavalin Affair
Nu doar românii au guvernanți iresponsabili. Premierul Canadei a refuzat testarea pentru coronavirus, deși soția sa este deja infectată
Meanwhile in Canada... O companie din Ottawa a pus în vânzare un aparat de testare rapidă Covid-19 pentru toată populația țării
Autoritățile canadiene recomandă sexul prin gaură-n perete pentru a evita infectarea cu coronavirus
Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei
Tânără musulmană fugită din Arabia Saudită, amenințată de propria familie, salvată de Canada
Bianca Andreescu este noua stea a tenisului canadian. Tocmai a învins vedetele tenisului mondial.
Un avocat din Canada și-a deschis biroul într-o cafenea. Sau invers: a deschis o cafenea în cabinetul său.
O canadiancă își plimba soțul în lesă, ca să fenteze regulile de lockdown. Au fost amendați amândoi ;))
Dictatura Politically Correct și #metoo: în Canada au interzis un șlagăr de Crăciun, pe motiv că promovează ”violul la prima întâlnire”
Livrare de mărfuri cu dronele pentru comunitățile izolate ale indigenilor din Canada
Un râu din Canada a primit statut juridic de ”persoană”
Un refugiat sirian a ajuns în Canada după ce a fost blocat timp de opt luni într-un aeroport din Malaezia